Här är de hetaste YH-utbildningarna

Foto: Stock x.chng

Topplistan över de mest populära YH-utbildningarna i Sverige visar upp ett brett spektra av utbildningar. Event marketing & evenemangsledning och byggnadsingenjör finns i topp.

Sökfunktion:

I toppskicktet av listan hittar vi utbildningen till byggnadsingenjör på Nackademin. Utbildningsledare Benedicte Wåhlin på Nackademin i Solna vet varför.

– Det finns många anledningar till det. Det byggs mycket i Stockholm och Mälardalen just nu så arbetsmarknaden är god, våra studenter får jobb. Sedan är det en kort utbildning på två år så man slipper ta så mycket studiemedel. Den är också populär för att det ingår praktik och att vi har plockat russinen ur kakan vid valet av lärare. Alla våra lärare har jobbat i branschen minst 10 år allihop, säger Benedicte Wåhlin.

Att utbildningen ”Event Marketing och evenemangsledning” är så populär beror mycket på att eleverna är framgångsrika, under praktiken men även på att själva sprida information om utbildningen, tror utbildningsledaren Östen Peterson på Yrkeshögskolan Göteborg.

– Framförallt har vi öppna, roliga, positiva elever som gör bra ifrån sig på sin praktik, vilket gör att utbildningen är mycket uppskattad av branschen. Sen är eleverna duktiga på att marknadsföra utbildningen i sociala medier. Annat som lockar är att vår eventutbildning inte är så nischad och innehåller mer marknadsföring än andra eventutbildningar, säger Östen Peterson, utbildningsledare för utbildningen på Yrkeshögskolan i Göteborg.

De mest populära YH/KY-utbildningarna 2010:

Läs mer:

Fråga SYV