Spexa till ditt studentliv

Spexa till ditt studentliv
Foto: Lena Garnold

Studentlivet är inte bara tentor och pluggande. Oscar och Magnus står på scen när de får ledig tid. Länkar: Hitta studentföreningen som passar dig.

När du pluggar på högskola och universitet finns ofta ett smörgåsbord av roliga aktiviteter vid sidan av studierna. Sport, musik, dans och matlagning är bara några av de saker du kan förgylla ditt studentliv med.

Oscar Rosenstam, 23, och Magnus Heier, 22, pluggar till civilingenjörerChalmers i Göteborg. Oscar pluggar fjärde året på teknisk fysik. Magnus pluggar fjärde året på programmet för väg och vattenbyggnad. När de inte studerar står de på scen i Chalmerspexet Bob. I år turnerar man med spexet Marie Curie i Sverige, Finland och England.

– När jag såg en föreställning första gången blev jag helt såld! Alla hade lagt ner så mycket energi och engagemang. De verkade ha så oerhört roligt, säger Oscar.

– Tidigare har jag hållit på och sjungit i Göteborgs gosskör och jag blev indoktrinerad med Göteborgshumor tidigt. Det passade mig bra. Mina vänner sade ”sök till spexet”. Jag gjorde det och kom in, säger Magnus.

– Jag har svårt att tänka mig något roligare, vi får resa runt och folk betalar för att se våra föreställningar! säger Oscar.

I likhet med flera andra spex har Chalmerspexet Bob bara män på scen. Humorn har ibland fått stå emot hård kritik men Magnus menar att humornivån är en del av genren.

­– Det är en traditionell humor, om man inte gillar det så gör man inte. Speciellt när det gäller sång finns det fördelar med en enkönad ensemble, säger Magnus.

Länkar

Fråga SYV