Vill du tjäna 100 000 kr i sommar?

Foto: Scanpix

Adecco utlyser sommarens hetaste sommarjobb för högskolestudenter: VD och koncernchef för Adecco. Lön: 100 000 kronor i månaden.

Nu startar Adeccos senaste studentkampanj, där de söker land och rike runt efter en högskolestudent som under augusti månad ska vikariera som koncernchef och VD på Adecco. Studenten får också en rimlig ersättning för sitt jobb, VD-lönen på 100 000 kr i månaden.

– Vi vill profilera oss mot studenter och göra dem uppmärksamma på att vi är ett bra bolag. När det gäller sommarjobbet som VD och koncernchef så är vi intresserade av alla högskolestudenter med ledarpotential, det spelar ingen roll vad man studerar, säger Annelie Stenvadet, informationsansvarig på Adecco.

Under augusti månad ska studenten vikariera som VD och koncernchef och meningen är att han eller hon verkligen ska få känna på hur det är att leda företaget och ta egna beslut.

– Självklart kommer det finnas personer i företagsledningen som kan bistå med råd och behövs det finns ordinarie vd tillgänglig. Men tanken är att studenten ska få axla rollen ordentligt, säger Annelie.

Adecco kommer den närmaste tiden besöka högskolor runt om i Sverige för att informera om kampanjen. Själva urvalsprocessen sker i flera steg,  det första är att göra ett urvalstest på www.adeccokoncernchef.se.

Testet är kopplat till sociala medier där man genom Facebook ska tillsätta chefer bland sina kompisar och skaffa referenser till jobbet från sina kompisar. Allt för att sprida information om kampanjen.

10 kandidater kommer sedan genomgå ett "Assessment center" för ytterligare grillning. Den innehåller simuleringsövningar i kritiska situationer som ska likna en arbetsdag.

Vad händer med alla som inte får VD-jobbet?

– Vill man kan man välja att hamna i våra Adecco-databaser och då kan man bli erbjuden andra jobb genom oss. Det sker dock inte automatiskt när man söker jobbet utan är något man själv väljer, säger Annelie.

Efter flertalet kommentarer från läsare vill Redaktionen betona att det här inte är ett aprilskämt.

Andra sätt att hitta välbetalda sommarjobb

Fråga SYV