Trött på chefen? Bli din egen!

Trött på chefen? Bli din egen!
Foto: Stock Exchange

Funderar du på att söka dig vidare i karriären? En kurs i företagande kan bli en puff i rätt riktning för just dig.

Södertörns högskola har du chansen att utveckla dina kreativa sidor. Kursen ”Kultur och entreprenörskap” ger dig verktygen för att driva ett framgångsrikt företag och riktar sig främst till dig som redan befinner dig i yrkeslivet.

– Det är en påbyggnadsutbildning för den som pluggat eller har arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Konstnärer är ofta bra konstnärer, men dåliga på avtal, ekonomiplanering och att driva projekt, säger Ann-Sofie Köping Olsson, prefekt på institutionen för ekonomi och företagande.

Utbildningen går på halvfart för att passa den som är yrkesverksam. Den är anpassad till frilansare inom den ”kreativa näringen” som konstnärer och journalister. De flesta kursdeltagarna är redan yrkesverksamma.

– Regeringen säger att utbildningar i entreprenörskap behövs inom konstnäringen. Många är tacksamma, för det här behövs. Efter utbildningen får de diplom för att de är bra på konst men de är inte rustade för arbetsmarknaden, säger Ann-Sofie.

Under kursen gör deltagarna bland annat en marknadsplan inom ramen för sin egen verksamhet. Enligt Ann-Sofie får studenterna en större trygghet med sig efter kursen och de fortsätter jobba.

Tips: Utbildningar inom företagande

Relaterat

Fråga SYV