1 000 spänn för att vakta fulla kursare

Foto: Scanpix

Fulla studenter har kissat i rabatter och klätt av sig nakna. Nu har universitetet fått nog. Länkar: Fler ovanliga inkomster.

Universitetet i Cambridge erbjuder studenter pengar för att ”sitta barnvakt” åt alkoholpåverkade kurskamrater på baler och fester på campusområdet. Enligt studenttidningen The Tab kan summan vara uppemot 100 pund (cirka 1 000 kronor) för en kväll.

De studenter som dricker så mycket att de behöver hjälp får betala böter som i sin tur finansierar projektet. Enligt universitetet har intresset varit stort.

Studenten Oscar Williams-Gut säger att ”Jag tycker det är bra att universitetet tänker på studenterna, men jag tycker det är fel att bötfälla dem, särskilt så mycket. Om någon behöver hjälp för att de är för fulla, då är chansen stor att de inte kommer göra det igen på grund av skammen.” skriver New York Post.

En stökig fest som besöktes av mer än 1 000 studenter tidigare i maj ledde till klagomål. Studenter hade då kissat i blomsterrabatter, kräkts och klätt av sig nakna.

Om projektet är framgångsrikt kan universitetet införa det året runt.

Fler ovanliga inkomster

Fråga SYV