12 okt 2021

Unga företagare på filmgalan i Cannes

Killarna i UF-företaget Lindmarks Servering har flyt just nu. I veckan vann de SM-guld för bästa UF-företag. Idag är de i Cannes och jobbar under filmfestivalen.

William Bigot Klinteberg tillsammans med de andra medlemmarna i UF-företaget, Peter Olin, Alex Lindmark och Isak Nilsson har precis landat i Cannes när AllaStudier når dem på telefon.

– Ja, vi har ganska mycket runt oss just nu, och det är jättekul. Efter UF-finalen i Stockholm åkte vi direkt ner till Cannes där vi ska vara med i ett event som innebär att servera höjdargäster i en villa med Playboy mansion som värd. Det kommer bland annat vara en "tribute night" till Hugh Hefner, berättar William.

Det var i tisdags som deras företag Lindmarks Servering vann titeln Sveriges bästa UF-företag på mässan för Ung Företagsamhet i Stockholm. Deras verksamhet går ut på att hyra ut kvalitetssäkrade unga till restauranger, cateringföretag och privatpersoner.

– Kunden ska vara så nöjd att den kan se nästa affär framför sig, Våra anställda gör ett grymt jobb, säger William.

Och det blir en fortsättning för verksamheten. I fredags skickade de in ansökan till bolagsverket för att skapa ett aktiebolag. Under sommaren är killarna fullbokade med uppdrag. Förutom i Cannes ser du dem bl a under tennisveckorna i Båstad. Och till hösten hittar ni dem på skolbänken igen - på ProCivitas privata gymnasium i Helsingborg.

Det här är Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet arbetar för att få unga människor mer företagsamma men också för att få fler företag i Sverige. Genom tre olika utbildningskoncept får unga utveckla kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap.

Genom Ung Företagsamhet, en ideell organisation som samverkar med skolan, får barn och ungdomar lära sig att våga ta sig för saker, att tro på sig själva och sitt entreprenörskap.

Undersökningar visar att 24 procent, av dem som drivit UF-företag genom historien, tio år senare har företagarerfarenhet. I snitt anställer de fyra personer vilket gör att dessa elever har bidragit till minst 180 000 nya arbetstillfällen.

Källa: Ung Företagsamhet

Utbildningar om du vill starta eget företag

Starta eget

Entreprenörskap

Företagsekonomi

Marknadsföring

Presentationsteknik

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-07

Betygen rasar – men hoppet lever

Enligt en undersökning är det betygras i skolor som ligger i socialt utsatta områden. På Hovsjöskolan i Södertälje får endast hälften av niorna gymnasiebehörighet. Vi träffade två av skolans framtidshopp. Statistiska centralbyrån har i uppdrag av Rapport tittat på skolorna i 38 stadsdelar som ligger i socialt utsatta områden. Resultatet visar ett dramatiskt betygras.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Lärare stoppar fyllefester på nätet

Nollningen väntas bli lugnare i år. Lärare håller koll genom Facebook. Terminsstart på gymnasieskolorna brukar innebära vilda fyllefester på stan när nya studenter ska ”nollas”. Men de senaste åren har nollningen minskat och polisen hoppas att det blir lugnt i år också. – Men det går i trender, vissa år är det intensivt, säger Lotta Lundquist, presstalesman på citypolisen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Så blir studierna lättare

Tänka strategiskt eller välja det du brinner för? Gymnasievalet är knepigt och kan avgöra din framtid. Men kom ihåg att plugget ska vara roligt.

Läs mer