16 apr 2019

Blondinbella blir mentor på gymnasium

Isabella Löwengrip är bloggare och entreprenör. Nu ska hon bli konsult för en gymnasieskola. Här ger hon tips om företagande och berättar varför hon kallas "The girl from the Internet".

Stockholms stad och företaget Tänk Om startar ett entreprenörsgymnasium med start hösten 2012. Isabella ”Blondinbella” Löwengrip skriver på sin blogg att hon drömt om ett liknande projekt, så hon tackade ja när hon fick erbjudandet att bli konsult och mentor för den nya gymnasieskolan. Där vill Isabella bli ett bollplank för framtida talanger.

– Stjärnor, som de som skapat Skype och Spotify, behöver skolor med företagande integrerat i lärandet. Ungdomar som är bra kan bli ännu bättre. Därför är det kul att Stockholms stad är engagerad, säger hon.

Isabella har tidigare sagt i flera intervjuer att hon tycker att efterfrågan hos eleverna borde få styra skolan.

Är det därför den här skolan ska ha inriktning mot sociala medier?

– Absolut, eleverna vill använda sig av kanaler på nätet istället för att bara få betyg. Man har bloggar och man programmerar, vi måste låta ungdomar bli bättre. När man pratar om framtiden i skolan pratar man antingen om att jobba eller att plugga vidare. Att starta företag finns inte.

Tidigare i juni sade Isabella i en intervju med tidningen Fokus att hon nästan vill att eleverna vid skolan ska hoppa av. Hon säger att uttalandet mest var ett skämt.

– Det vore en dröm om de startar företag men självklart är det viktigt med skolan. Självklart vill vi att de går kvar! Det är ingen elitskola på det sättet, vi vill ta tillvara på den talang som finns.

Isabella hoppade själv av gymnasiet för att starta företag. Idag, 20 år gammal, har hon en av landets mest lästa bloggar och driver fyra olika företag. Samtidigt läser hon en MBA på Lorange institute of business i Zürich och drömmer om att bli riskkapitalist i framtiden. Isabella berättar att hon blev handplockad till utbildningen för att hon kan sociala medier, och att hennes kunskaper gör att kurskamraterna kallar henne ”The girl from the Internet”.

På det nya entreprenörsgymnasiet ska hon jobba som mentor en dag i veckan.

Borde inte en skola ha behöriga lärare?

– Självklart, men jag tror att det är viktigt att ha komplement med både lärare och folk från yrkeslivet. Det är svårt för en lärare att prata om företagande om de inte har varit företagare. Jag skulle inte vilja ha en engelsklärare som inte har varit i ett engelsktalande land.

Isabellas tips: Så blir du entreprenör
  • Utgå från den hobby du har, det som är naturligt i din vardag. För mig var det bloggandet. Kanske kan du utveckla en tjänst som du kan erbjuda andra?
  • Du behöver inte göra allt själv. Våga fråga och ta hjälp av andra.
  • Många frågar mig hur man gör, men har inte gjort det allra enklaste. Testa att googla på ”starta företag”! Gör en affärsmodell och sätt igång. Det är enkelt.
Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

"Alla kan inte bli akademiker"

Nyamko Sabuni har pluggat både juridik och kommunikation. Idag är hon en av landets mäktigaste inom utbildningsvärlden. Vi träffar Nyamko Sabuni precis efter hennes anförande på Kompetensgalan i Stockholm. Hon blev på scen intervjuad av moderator André Pops om sin karriär. Och det faktum att många verkar vara lite rädda för henne. – Jag är egentligen liten och snäll, men väldigt bestämd i mina ås ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Från debut till Hollywood på ett år

22-åriga Alicia Vikander har vunnit en guldbagge och siktar mot en internationell karriär. För AllaStudier avslöjar hon att hon skulle vilja plugga psykologi. Och att man måste ge allt en chans. Alicia Vikanders tid är här. Men tid är något hon själv har väldigt ont om för tillfället. Det blir inte minst påtagligt när vår intervju flyttas fram ett par gånger.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Kändisarnas okända utbildningar

Vad har Tyra Banks, Hugh Grant, drottning Silvia och Dolph Lundgren gemensamt förutom att vara kända? Jo, de har alla en utbildning vi inte hade en aning om. Vem har sagt att modeller är dumma? Tyra Banks gör allt för att bevisa motsatsen. Hon är supermodellen som blev programledare, entreprenör och nu senast Harvard-student. När hon fick frågan av tvguide.com tidigare i år om vilket yrke hon egen ...
Läs mer