16 apr 2019

Skolflickor förgiftade kakor – pojke dog

En tolvårig pojke dog efter att ha ätit kakor som förgiftats av två flickor på hans skola i Recife i nordöstra Brasilien, meddelade lokal polis på tisdagen.

Flickorna, 13 och 14 år gamla, erkände att de lagt en dödlig dos råttgift i kakorna, men sade att de var avsedda för två andra flickor på skolan.

Pojken, som ombads leverera kakorna åt flickorna för att inte väcka misstankar, visste inte om planen och åt kakorna själv. Han dog under torsdagen.

TT / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

"Nu får de betalt för att läsa Batman"

Politik, underhållning och identitet? Snart kan du få veta vad tecknade serier handlar om. En nordisk forskargrupp får pengar för att forska om tecknade serier. Michael F Scholz, professor i modern historia vid Högskolan på Gotland, är med i styrelsen för nätverket som fått namnet Nordic Network for Comics Research. Tycker du, allvarligt, att det behövs forskning om tecknade serier? – Haha!
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Prov i skolan – då stoppas alla flyg

Här engagerar de nationella proven. Böner, polis och stoppade flygplan ska hjälpa studenterna att nå sina drömmars mål. Ett misslyckande kan leda till katastrof. I torsdags skrevs de nationella proven för 18-åringar i Sydkorea – en i högsta grad nationell angelägenhet. Ett bra resultat kan vara biljetten till en universitetsutbildning och välbetalt jobb, rapporterar Reuters.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Professorn avgår efter att hon har skolkat från sina egna föreläsningar

Kursen råkade ut för ett ovanligt fall av skolk. Inte en enda av föreläsningarna fick någon påhälsning av – läraren. Det var vid delkursen i evidensbaserad medicin vid George Washington University i USA som föreläsaren, professor Venetia Orcutt, aldrig dök upp vid något av föreläsningstillfällena. Att studenterna vid kursen blev utan undervisning påverkade inte deras betyg i negativ riktning: Alla ...
Läs mer