Rektor klämd på baken av elev
– nu begär hon stjärnadvokat

Foto: Scanpix

15-åring misstänks för sexuellt ofredande. Mamman: Varför nöjer hon sig inte med en ursäkt?

Den 15-åriga eleven på högstadieskolan i Stockholm tafsade rektorn i baken under skolavslutningen.

Men trots både muntlig och skriftlig ursäkt väljer rektorn att polisanmäla eleven som nu riskerar rättegång i Stockholms tingsrätt. Den kvinnliga rektorn har dessutom begärt skattefinansierat målsägarbiträde i form av stjärnadvokaten Elisabeth Masi Fritz.

– Min son ångrar sig. Men vi fårstår inte varför hon inte nöjer sig med att han ber om ursäkt, säger sonens mamma.

Den 15-årige högstadieeleven klämde rektorn i baken under skolavslutningen den 10 juni i en kyrka på Södermalm i Stockholm. Många närvarande skolelever blev vittne till händelsen som nu hamnat på polisens och åklagarens bord. 15-åringen misstänks för sexuellt ofredande, trots att den misstänkte själv rubricerar gärningen som något helt annat.

– Som ett bus. Även om man självklart inte får göra på det sättet, fortsätter mamman.

Metro har sökt rektorn utan framgång. Men enligt anmälan har hon bland annat känt sig förnedrad inför väldigt många vittnen. Stockholms tingsrätt ska nu pröva begäran om måls­ägarbiträde. Den 15-årige högstadieeleven gick ut nionde klass och skall till hösten börja på annan skola på gymnasiet.

I ett brottmål som gäller sexualbrott enligt 6 kapitlet brottsbalken har måls-äganden rätt att få ett statligt finansierat målsägandebiträde. Om begäran bifalles ska  Elisabeth Masi Fritz ha tackat ja till uppdraget.

Relaterat

Fråga SYV