Lärare betalade elevers språkresa

Foto: Stock Exchange

Elevernas årliga språkresa riskerade att gå om intet på grund av kommunens dåliga ekonomi. Då tog språkläraren Ann-Kristin Anderson saken i egna händer och betalade själv resan.

När skolledningen på Vammarskolan i Valdemarsvik fick besked från kommunpolitikerna att det var inköpsstopp gick de ut och meddelade att det här året skulle skolan få ställa in den årliga studieresan till Paris och Berlin.

– Eleverna blev oerhört besvikna, de räknar liksom med den här resan, vi har åkt i 15 år, berättar rektor Birgitta Modig.

Ann-Kristin som är tysklärare på skolan härsknade till och beslutade att bekosta resan själv. Tack vare ett arv från en släkting stod hon för 100 000 kr från egen ficka.

– Det fanns inte så många andra alternativ eftersom kommunen inte ansåg sig ha råd. Jag satte mig ner med cheferna och sa att jag kan i alla fall skjuta till hälften, sedan vet jag inte riktigt hur det gick till men de gick med på att betala resten, berättar Ann-Kristin.

Ann-Kristins pengar räcker till att bekosta både årets och nästa års resa.

– Jag hade fått ett arv från en morbror till min pappa, och i hans anda, han tyckte om att resa, tänkte jag att det var en bra sak att använda pengarna till. Mina kollegor undrade varför jag inte köpte en BMW för pengarna istället, men jag svarade att jag klarar mig lika bra med en Skoda, säger Ann-Kristin.

– Vi är kolossalt tacksamma och stolta över Ann-Kristin och eleverna har också förstått storheten i det här, att det inte är alla som går in och gör något sådant, säger rektor Birgitta Modig.

Relaterat

Fråga SYV