Här kan du plugga om cannabis

Nu har ett nytt universitet öppnat med en speciell inriktning: Cannabis. Grundarna anser att guvernören har tvingat fram undervisningen.

Det var 7 september som The Academy of Cannabis Culture and Technology öppnade på hemlig plats i södra Seattle. Lärosätet erbjuder studenterna utbildningar i allt från marijuanalagstiftning och matlagning till kloning och historia. Dessutom kan man få lära sig hur man bygger sitt eget odlingsrum, skriver Seattle Weekly.

– De tvingar folk att odla sin egen medicin. Så vi tänkte lära dem att göra det ordentligt, säger Jason Semer, en av universitetets grundare.

Bakgrunden till universitetets kontroversiella undervisning är den lagstiftning som godkänner medicinskt bruk av cannabis. Enligt grundarna har guvernören beslutat att ingen ska ha tillgång till detta på apoteket. Därför, resonerar man, måste var och en odla medicinen själv.

– Om din mormor var sjuk och tvingades odla sin egen hjärtmedicin, skulle du då inte vilja att hon visste hur det går till? säger Jason Semer och påpekar att han vill hjälpa patienter till självhjälp.

Relaterat

Fråga SYV