12 okt 2021

Hitta nyckeln till din framtida utbildning

I två dagar slår Kulturhuset i Stockholm upp portarna. Utbildningar från tio kommuner i Stockholmsområdet. Så pluggar du Komvux på distans.

Tisdagen och onsdagen 18-19 oktober anordnas Vuxenutbildningsmässan i Kulturhuset i Stockholm. Då kan du träffa utbildare från tio kommuner i Stockholmsområdet.

– Syftet är för blivande studerande att träffa anordnare och studie- och yrkesvägledare, säger Carina Tollebrant, samordnare för mässan.

– Vi hoppas att det ska underlätta valet, mänga behöver få en överskådlig bild av anordnare och utbildningar innan de gör sitt val.

Sammanlagt kommer 33 utställare att vara på plats. Både CSN och studie- och yrkesvägledare kommer att finnas tillgängliga för att svara på frågor.

Tina Hellström är en av de studievägledare som besökare kan ställa frågor till under mässan.

– Jag tycker alltid det är kul att träffa eleverna, särskilt eftersom jag jobbar på distans. Jag sitter i Stockholm och eleverna ringer, de sitter i hela landet, säger hon.

Enligt Tina, som till vardags jobbar på Didaktus och NTI, är det vanligt med praktiska frågor kring distansutbildningar.

– Och det är inte så konstigt. Det är ganska vanligt att plugga på distans, säger Tina.

Carina Tollebrant tror att mässan kommer att locka uppemot 4 000 besökare.

– Det blir jättekul! Det är ett tillfälle att visa vad vuxenutbildningsskolorna har att erbjuda, och för eleverna att se vad som finns. Det kommer bli två roliga dagar.


Tina: Så funkar distansstudier på Komvux

  • Du får ett eget ”elevrum” på nätet där du får uppgifter och kan kontakta din egen lärare.
  • Generellt sett behöver du ta 20 poäng i veckan för att få fullt studiemedel från CSN.
  • En kurs på 100 poäng motsvarar 5 veckors heltidsstudier.

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Jobben unga helst vill ha

Restaurang- och hotelljobb, försäljare och lagerarbetare. Unga väljer ofta jobb med hög personalomsättning och möjlighet att arbeta deltid för att kunna plugga samtidigt. Restaurangbiträde, försäljare och lagerarbetare. De jobb som unga väljer är sådana som har stor omsättning på personalen. Det gör att det finns många öppningar och ingångar för dem som vill in på arbetsmarknaden.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-12-06

Tipsen som ger dig högskoleplatsen

För dåliga gymnasiebetyg för att komma in på högskolan? Här är de mest strategiska sätten att ta sig in på högskolan när betygen inte räcker till.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Solongo bytte karriär med Komvux

Har du tänkt tanken att säga upp dig och byta jobb någon gång? Solongo Luvsantseren tänkte inte bara – hon gjorde det också. Vägen via Lernias lärlingsutbildning ledde till ett nytt jobb.

Läs mer