16 nov 2011

Lady Gaga-trillingar jagas av CSN

Bröderna jagas för fusk med studiemedlet. Här dyker de upp - i världsstjärnans musikvideo.

Tre svenska trillingar har hamnat i blåsväder. CSN har polisanmält bröderna som mellan 2007 och 2010 ska ha använt förfalskade betyg och intyg för att kvittera ut stora summor pengar för utlandsstudier i Kalifornien och Japan. Enligt CSN rör det sig om 770 000 kronor.

Karriären tycks ha gått både upp och ner. Trillingarna medverkade bland annat i Lady Gagas video Paparazzi från 2009, där de i en sekvens sitter i en soffa och hånglar med världsstjärnan. Men skivförsäljningen har uteblivit.

Efter ett anonymt tips har CSN nu fått upp spåret på bröderna som i tre identiska brev förklarat agerandet med att vänner dött och att managern lurat dem på spelningar och pengar. Ärendet ligger nu hos kronofogden, rapporterar st.nu.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2010-10-25

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen. Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera utomlands med funktionshinder

Har du ett funktionshinder och vill studera utomlands? Här finns information om vilken hjälp du kan få i Sverige, vilka stipendier och studiemedel du kan få som funktionshindrad och hur det funkar med personlig assistans utomlands. Studerar du redan på högskola i Sverige tar du kontakt med internationella enheten på högskolan där det finns internationella koordinatorer som hjälper dig att hitta rä ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Prins Daniel köpte sig förbi kön till Karolinska – nu anmäls utbildningen

0.1 på högskoleprovet räckte inte för att nå utbildningen i fysiologi. Då kom skattebetalarnas pengar väl till pass. Prins Daniel studerar fysiologi vid Karolinska Institutet. Men prinsens betyg och resultat på högskoleprovet var inte tillräckliga för att komma in på utbildningen. Då har hovet beställt en så kallad uppdragsutbildning, som kostar skattebetalarna 200 000 kronor via det kungliga apa ...
Läs mer