Jobba som au pair och upplev USA

 ANNONS

Caroline Olander hade vetat ända sedan hon var barn att hon ville jobba som au pair i USA. Genom STS Au Pair fick hon chansen och blev aldrig besviken.

Caroline var 19 år och hade precis gått ut gymnasiet. Att börja plugga direkt kändes avlägset. Hon hade en moster i USA som hon tidigare besökt och trivts väldigt bra i landet. Nu drömde hon att åka tillbaka som au pair.

– Jag tror alla tjejer vill åka till USA någon gång. Jag fick den möjligheten. På plats så fick jag väldigt mycket eget ansvar vilket var roligt, säger Caroline.

Först var tanken att hon skulle var au pair i Arizona hos en familj med två små flickor. Men frun i familjen var hemmafru och hade egentligen inget behov av hjälp med barnen. Caroline blev lite som en sällskapsdam i stället.

– Det var inte det jag var där för så jag hörde av mig till STS och gjorde en rematch. STS har var verkligen bra hjälp i både Sverige och USA. De hjälpte mig hitta en ny familj, säger Caroline.

Den nya familjen bodde i stället i södra Kalifornien, Orange County, och hade två lite äldre barn. Fem och tio år gamla.

– Jag flög över en helg så vi kunde känna lite på varandra. Vi spelade golf och jag fick hänga med familjen, säger Caroline.

Det visade sig att hon och den nya familjen passade utmärkt ihop och efter två månader i Arizona packade hon sina väskor och flyttade ut på västkusten.

– Jag har lärt mig massor. Att vara självständig och att ta hand om en hel familj. Sedan lärde jag mig språket. Jag har fått vänner för livet och en extra familj som jag älskar och besöker så ofta jag kan. Halva mitt hjärta kommer alltid vara i USA, säger Caroline.

Förutom att sköta om barnen gick hon även ett par kurser på college och hade mycket fritid att utforska området när barnen var i skolan.

– Jag har spelat mycket tennis och golf. Provande på att surfa och hann träna mycket på gym och hade en personlig tränare på stranden. Så jag fick ut mycket av resan också.

Hennes resa hade varit omöjlig om det inte varit för STS Au Pair. Det är olagligt att åka över till USA och jobba som au pair utan att gå genom en förmedling. Detta på grund av att det krävs flera tillstånd för att kunna genomföra det och dessutom ett visum.

– STS har varit jättebra. De hjälpte mig i uppstarten och med alla papper och frågor. Sedan börjar man med en resa till New York där man får gå en ”nanny-kurs” och lära sig till exempel första hjälpen och får många tips. Den var jättelärorik.

Au Pairerna hamnar sedan hos sin familj som de kommer vara med resten av året. Caroline hade otur och trivdes inte med sin första familj. Därför har hon haft extra mycket kontakt med STS Au Pair.

– Jag fick väldigt mycket stöd och hjälp. Eftersom jag var i USA hade jag ingen som kunde hjälpa mig förutom förmedlingen. De hade kontakt med mig nästan varje dag under rematch-processen. Det kändes tryggt.

STS Au Pair

STS Au Pair ger dig den unika möjligheten att arbeta som au pair vilket innebär att arbeta och bo hemma hos en värdfamilj och passa deras barn. Du få då chansen att studera och resa runt i både USAEnglandNya Zeeland eller Frankrike. Du kommer att lära känna en annan kultur, få arbets- och utlandserfarenhet, bli mer självständig, lära dig tala ett nytt språk flytande och få nya vänner från hela världen.

Kontaktuppgifter

Hemsida: www.sts.se
Mail: [email protected]

Gratisnummer: 0200 25 00 20

Fråga SYV