Språkkursen blev en perfekt start för Kajsa

 ANNONS

Kajsa Andersson gick ut gymnasiet och visste inte vad hon ville göra med sitt liv. En tre månaders språkkurs blev den perfekta starten för framtida studier.

Efter att ha gått ut gymnasiet, natur/miljö, var nästa steg inte självklart för Kajsa. När många började jobba eller sökte sig till ett universitet i Sverige tittade hon i stället på utbildningar utomlands.

– Jag visste inte riktigt vad jag ville göra. Men England lockade eftersom jag ville lära mig bättre engelska och jag visste inget om Cambridge men de hade finast bilder, säger Kajsa.

När hon väl bestämt sig så gick resten lätt. Mycket tack vare arrangören STS.

– Det var bra att göra det genom en organisation. Dels fick jag reda på det fasta priset och dels var allt enkelt. Jag behövde bara fylla i mina uppgifter så skickade de hem papper till mig och kontaktade skolan. Hade jag gjort det själv hade jag inte vetat var jag skulle börja, säger Kajsa.

STS hjälpte även Kajsa att fixa ett centralt boende i en studentkorridor tillsammans med många andra utländska studenter.

– Det roligaste var att träffa folk från andra kulturer. Det var alltid någon som var med på att göra grejer. De vännerna jag träffade där har jag fortfarande kontakt med i dag, säger hon.

I dag pluggar Kajsa till socionom i Uppsala och de tre månaderna på Cambridge har gett henne fördelar även på svenska universitet.

– All min kurslitteratur var på engelska så det var en fördel med språkkursen. Sedan skrev jag högskoleprovet och hade hjälp av kursen där också, säger hon.

Allt från boende till kurs och kamrater stämde perfekt för Kajsa som kan se tillbaka på en utbildning full av fina minnen.

– Det är det bästa jag gjort efter gymnasiet, säger hon.

Rekommenderar du andra att åka?

– Definitivt. Tror det är bra att våga åka iväg överhuvudtaget. Man utvecklas väldigt mycket.

Språkkurs

En språkkurs med STS är din biljett ut i världen. Genom oss kan du välja mellan 9 olika språk och 58 olika kursorter. Vi har kursstarter varje vecka året om. Välj den kurstyp, kurslängd och boendeform som passar dig bäst. Vi skräddarsyr din språkkurs utifrån dina önskemål.

Kontaktuppgifter

Fråga SYV