3 julklappar från och till en student

Foto: Scanpix

Snart är julen här. Vad ska du ge och vad ska du få? Här har vi listat tre ypperliga julklappar för studenter - från studenter.

Foto: Erik Hinnerdal

1) Lättklätt för välgörande ändamål

Studenterna som pluggar sjätte terminen vid Uppsala universitets läkarprogram säljer "Kandidatkalendern 2012", en kalender med lättklädda bilder på sig själva. Till skillnad från studentpopulationen inom medicin är samtliga modeller i kalendern män. Överskottet går till Läkare utan gränser.

2) Praktiskt från praktiska studenter

Axelvärmare av vete, armband i plexiglas eller en lykta gjord av returglas? När industridesign-studenterna i Lund hade sin årliga julmarknad fanns det ingen brist på julklappsidéer och tidningen Lundagård rapporterade om spännande julklappstips. Många studentföretagare går att hitta på nätet. Du kan också hålla utkik efter studentföretag på marknader och mässor i din närhet.

Foto: Scanpix

3) Överlevnadspaket

Under hösten har Linnéstudenterna delat ut "överlevnadspåsar" i Kalmar och Växjö till studenter som har det svårt att få pengarna att gå ihop. Toapapper, nudlar, godis och kondomer är några av produkterna i påsarna som gått åt i rasande fart. Mat och annat livsnödvändigt är en utmärkt julklapp till en fattig student.

Relaterat

Fråga SYV