08 okt 2021

3 julklappar från och till en student

Snart är julen här. Vad ska du ge och vad ska du få? Här har vi listat tre ypperliga julklappar för studenter - från studenter.

Kandidatkalendern 2012 är en väggkalender med bilder på läkarstudenter.

Erik Hinnerdal 1) Lättklätt för välgörande ändamål

Studenterna som pluggar sjätte terminen vid Uppsala universitets läkarprogram säljer "Kandidatkalendern 2012", en kalender med lättklädda bilder på sig själva. Till skillnad från studentpopulationen inom medicin är samtliga modeller i kalendern män. Överskottet går till Läkare utan gränser.

Betonglyktor med spets. Design: Madeleine Axelsson, Timara Lindell.

2) Praktiskt från praktiska studenter

Axelvärmare av vete, armband i plexiglas eller en lykta gjord av returglas? När industridesign-studenterna i Lund hade sin årliga julmarknad fanns det ingen brist på julklappsidéer och tidningen Lundagård rapporterade om spännande julklappstips. Många studentföretagare går att hitta på nätet. Du kan också hålla utkik efter studentföretag på marknader och mässor i din närhet.

3) Överlevnadspaket

Under hösten har Linnéstudenterna delat ut "överlevnadspåsar" i Kalmar och Växjö till studenter som har det svårt att få pengarna att gå ihop. Toapapper, nudlar, godis och kondomer är några av produkterna i påsarna som gått åt i rasande fart. Mat och annat livsnödvändigt är en utmärkt julklapp till en fattig student.

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Tjäna pengar – i skolan

Varje student vet hur svårt det är att få studiemedlen att räcka till. Men du behöver inte röra dig långt för att dryga ut kassan – jobben finns på skolan. – Jag gick en kurs där äldre studenter undervisade och frågade kursansvarige läraren om jag kunde vara assistent nästa gång kursen gavs, berättar Leo Giertz. Leo, 26, jobbar extra som labb- och övningsassistent på KTH i Stockholm, där han ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

De pluggar matte – och får betalt

Lös ekvationer – och få betalt. Sex Lundaungdomar har fått ett av de mer udda sommarjobben. I sommar ska Emily Le, 18, tjäna pengar på att lösa ekvationer. Hon är en av sex ungdomar i Lund vars sommarjobb är att plugga matte. Men för Emily är pengarna bara en bonus. – Jag hade nog gjort det i alla fall, säger hon. De utvalda mattetalangerna får 6000 kronor efter sina tre veckor i skolbänken.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2024-03-11

Studentekonomi

Som student gäller det att ta vara på alla möjligheter till extra klirr i kassan. Studiemedel, stipendier och rabatter, här är det du behöver veta! 

Läs mer