07 okt 2021

Nu vill vi ta barnen med på kurs

Glöm föräldraledighet med lata dagar i hemmets lugna vrå. Dagens föräldrar vill utvecklas och lära sig nya saker – gärna tillsammans med sina barn.

– Vi ser ett starkt ökat intresse för kurser för föräldralediga. Många vill inte bara gå hemma utan tar upp ett gammalt intresse under föräldraledigheten, säger Anna Svensson, marknadskommunikatör på Folkuniversitetet.

Folkuniversitetets kursutbud för föräldralediga har utökats kraftigt de senaste åren på grund av att efterfrågan ökat betydligt. 2008 fanns inga kurser för föräldralediga, idag finns ett flertal ämnen bland annat foto, skrivande, språk och klädsömnad.

En annan stark trend på studieförbunden är att intresset för det gamla hantverket ökar, kurser inom till exempel silversmide, keramik och stickning fylls upp snabbt.

 – Vi har sett en trend att man vill smycka sig med saker man gjort själv, nu verkar det som om man vill göra personliga saker till sitt hem. Det kan handla om att snickra eller klä om möbler, tova eller dreja en kruka till trädgården, säger Ulla Wittig, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Tips på trendiga kurser

Keramik

Silversmide

Möbeltapetsering/renovering

Stickning

Kurser för föräldralediga

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Jobba dig jorden runt – på lyxbåt

Se världen kombinerat med jobb på lyxbåtar, det låter som en drömtillvaro. Nu finns en utbildning i Sverige som förbereder dig och ger dig de rätta kontakterna. Malin Linder hade jobbat fem år på lyxyachter i Monaco och saknade en utbildning i Sverige för att lära sig hur den här, ganska speciella branschen fungerar. – Jag hade många bekanta som kom till mig och frågade om jag kunde hjälpa dem att ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Våga vägra hängmattan

Tillhör du skaran som slappnar av mest när du får aktivera dig? Utbildningssverige sjuder av kurser även under sommaren ­– för dig som vill vägra hängmattan. För den som vill stanna i stan finns massor av alternativ. Folkuniversitetet är en stor kursarrangör med kurser under hela sommaren. Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder till exempel 489 sommarkurser inom alltifrån drama, konst, språk och h ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-14

5 pluggtips från Allakando - Privatundervisning, kurser & läxhjälp

Vi på Allakando jobbar dagligen med läxhjälp och vi måste erkänna att vi älskar plugg – att få lära oss nya saker och att utvecklas som personer. Här kommer våra bästa pluggtips!

Läs mer