Sätt igång vårkänslorna – med en kurs

Foto: Stock Exchange

På studieförbundens kurser börjar vårkänslorna spira tidigt. Perfekt för dig som vill tjuvstarta våren.

Det finns inget bättre sätt att tjuvstarta våren än att gå en kurs, i alla fall om man får tro studieförbunden.

      Egentligen kan man säga att alla kurser sätter igång vårkänslorna. Man blir stimulerad och det är bra för hälsan att gå en kurs. Skapande frigör bra saker i kroppen, säger Anna Svensson, marknadskommunikatör på Folkuniversitetet i Malmö.

Det finns ett enormt utbud av spännande, udda, roliga kurser inom studieförbundens kursverksamhet. Och det är framförallt fråga om kurser som du kan gå på fritiden för att utmana och utveckla dig själv.

För den som söker speciellt vårlika kurser för att kickstarta våren ska titta närmare på kurser som ”Gör sommarens godaste grillkorv” (Studieförbundet Vuxenskolan), för dig som vill tillverka din egen korv till grillningen i vår och sommar,  Planering av det gröna rummet inför sommaren”  (Studieförbundet Vuxenskolan).

Tips på kurser som får igång vårkänslorna

Folkuniversitetet

Biodling - bli din egen honungsproducent

Trädgårdsskötsel

ABF

Odlingscirkel för nybörjare

Ljuskronor och vårblommor

Quigong

Praktiska båtkunskaper vid båtfärder i Medelhavet

Medborgarskolan

Kursbåten Stockholm  – Talinn
Den 5-7 juni går Medborgarskolans kursbåt från Stockholm till Tallinn med ett spännande utbud av kurser ombord. Unna dig att komma bort, komma igång, umgås och upptäcka en av norra Europas vackraste städer.  På båten får du tillgång till ett spännande utbud av kurser och upplevelser.

Klättra i träd - workshop

Studieförbundet Vuxenskolan

Höns som hobby

Örter

Fråga SYV