12 nov 2021

Test: Vilket gymnasieprogram passar dig?

Har du svårt att bestämma dig för vad du ska välja för program till gymnasiet? Det finns 18 program att välja mellan och ibland kan det vara svårt att veta vilket som lockar mest. AllaStudier.se:s systersajt gymnasium.se har satt ihop ett test som kan hjälpa dig en bit på vägen. Testet består av 10 frågor som kan ge en fingervisning om var du kommer att trivas bäst. Lycka till med ditt val!

Vet du redan vilket program du vill gå? På gymnasium.se kan du läsa mer om alla program och gymnasieskolor i Sverige.

Hitta din gymnasieutbildning



Senast uppdaterad: 12 nov 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-29

Introduktionsprogram gymnasiet

Fem introduktionsprogram kan hjälpa dig som inte har tillräckliga betyg att komma in på gymnasiet. Via programmen kan du bli behörig till ett nationellt program, förberedas för arbetsmarknaden eller gå vidare till annan utbildning. Introduktionsprogram kallas de program som vänder sig till elever som inte har uppnått behörighet till nationella program.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Här förbereds eleverna för FN

FN-certifierade gymnasieskolor ger eleverna en djupare inblick i FN:s arbete än andra skolor.Vi besökte Bladins gymnasium i Malmö. FN:s generalförsamling sammanträder om klimat och miljö. Sydafrikas delegat håller just ett anförande. Då kommer ett pressmeddelande om en plötslig livsmedelskris. Hur ska det lösas?  Vi är mitt i FN-veckan på Bladins gymnasium i Malmö och FN-delegaterna är i verk ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Många hoppar av lärlingsutbildning

Intresset för gymnasieskolans nuvarande lärlingsutbildning är svalt. Dels är det färre som börjar som lärling, dels är avhoppen stora, visar en rapport från Skolverket. Antalet lärlingar i årskurs 1 var i våras nere på 1 800 – en halvering på tre år. Bland dem som började på lärlingsutbildningen hösten 2011 hade 40 procent hoppat av året därpå.
Läs mer