"Passar dem som vill göra skillnad"

Foto: Klara Leo

Fanny, Emma och Stefani valde skola med biståndsinriktning.

Ett intresse för andra kulturer och en vilja att hjälpa andra är gemensamt för Fanny Christensen, Emma Sundström och Stefani Marinkovic. De går alla tredje året på samhällsvetenskapsprogrammet med bistånds- och hjälpverksamhetsinriktningStockholms Stadsmissions gymnasieskola.

      ­Jag valde skolan eftersom jag är intresserad av andra kulturer och vill studera juridik och människorätt i framtiden. Men först vill jag nog volontärarbeta i Afrika, säger Stefani.

Förutom en inblick i Stockholms stadsmissions olika hjälpprojekt har eleverna studerat olika samhällsstrukturer, internationella frågor och människors livsvillkor i världen.

      Utbildnigen passar dem som vill göra skillnad och är intresserad av globala frågor, säger Fanny.

I december åkte klassens tio elever till Senegal i västra Afrika för att studera insatsarbete på plats. Under den åtta dagar långa resan runt om i landet besökte de flera skolor, sjukhus och jordbruksprojekt för att samla information till sina projektarbeten.

Innan hade eleverna haft mejlkontakt med elever på en skola i byn Diofior som de sedan sov över hos en natt.

      Det var en helt fantastisk resa. Det går inte att sitta i ett klassrum och tro att man förstår hur de har det, man måste uppleva det på riktigt, säger Emma.

Fler liknande utbildningar

Globala gymnasiet i Stockholm

Samhällsvetenskapsporgrammet. Här kan eleverna välja global profil som har fokus på hållbar utveckling och globala frågor. Det finns även en global spetsutbildning där eleverna kan läsa universitetskurser.

Consensums gymnasium i Sollentuna

Barn-och fritidsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet. Erbjuder kursen Internationellt arbete och möjlighet till praktik och studiebesök utomlands.

Fredrika Bremers gymnasium i Haninge

Samhällsvetenskapsprogrammet. Internationell profil på samhällsvetenskapliga inriktningen. Fokus på internationella frågor och FN:s arbete runt om i världen. Certifierad FN-skola.

Mer intressant läsning inför gymnasievalet

Hitta utbildningar

Gymnasium

Fråga SYV