Sveriges största yh-mässor är här

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Söker du en utbildning som leder till jobb och varvar praktik och teori? Då är det läge att besöka Yh-Mässan i Stockholm, Göteborg eller Malmö för att få inspiration.

Snart slår Yh-Mässan i Stockholm, Göteborg och Malmö upp dörrarna. Där träffar du representanter från en mängd yh-utbildningar, med stor variation på inriktningar. Gemensamt för alla utbildningar är att de innehåller en stor del praktik och att en procentuellt hög andel av eleverna får jobb direkt efter utbildningen.

Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism” och är projektledare för mässan i Malmö.

      Mässan är ett ypperligt tillfälle att träffa yh-anordnare, mingla och skapa ett nätverk. Den hjälper en också att bli lite klar i sin bild av vad som finns, säger Sandra Smith.

Alla fyra är starka förespråkare för yh-utbildning som studieform. Framförallt för att man hela tiden får jobba med skarpa projekt vid sidan av de teoretiska studierna och att eleverna ofta har arbetslivserfarenhet i bagaget när de påbörjar studierna.

– Det gör att man kommer in i utbildningen med olika nätverk, det har vi haft stor nytta av i våra olika projekt som vi gör i grupp, säger Sandra Strandberg.

– Jag är mer praktiskt lagd och vill ha ut mer av studierna än att bara plugga till en tenta. Yrkeshögskoleutbildning skiljer sig mycket från högskolan, vi har schemalagd tid mellan klockan nio och fyra varje dag, säger Fredrik Johnsson.

Tid och plats för mässorna

Stockholm

13-14 mars på Kulturhuset Studion, Gatuplan

Öppettider: Tisdag 13 mars kl 12 - 19

Onsdag 14 mars kl 10-18

Malmö

21 mars på Malmö Arena

Öppettider: 10-19

Göteborg

3-4 april på Clarion Post Hotel, Drottningtorget 10

Öppettider: Tisdag 3 april kl 12-18

Onsdag 4 april kl 12-18

Välkommen!

Fråga SYV