"Vi vill ha en levande mässa"

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

21 mars öppnar yh-mässan i Malmö på Malmö Arena. Där kan du mingla med representanter från en stor mängd intressanta utbildningar, lyssna på inspirerande föreläsningar och speed-dejta studie-och yrkesvägledare.

Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism”. Ett av projekten de gör på utbildningen det här året är att projektleda årets yh-mässa.

– Det är en av de största fördelarna med yrkeshögskoleutbildning, att man alltid jobbar med skarpa projekt och att det är en bra mix av teori och praktik, säger Ylva Claesson.

På årets yh-mässa kommer man kunna träffa ett 30-tal yhutbildningsanordnare för att få information om olika utbildningar och hur det funkar att studera inom yrkeshögskolan. Det finns också tillfälle att gå på speed-dejting med studie- och yrkesvägledare, som är experter på just yrkeshögskoleutbildningar.

      Mässan är ett ypperligt tillfälle att träffa yh-anordnare, mingla och skapa ett nätverk. Den hjälper en också att bli lite klar i sin bild av vad som finns, säger Sandra Smith.

Projektledarna lovar också att mässan ska vara inspirerande på andra sätt.

– Vi vill ha en levande mässa med konferencier, som hela tiden ställer frågor till besökare och utställare, säger Fredrik Johnsson.

– Vårt mål är att både utställare och besökare ska tycka att det är en rolig mässa, där man vill stanna länge. Vi kommer till exempel ha fyra föreläsare som föreläser under dagen, till exempel om  human scanning, vilket man kan ha stor nytta av på en anställningsintervju för att få övertaget, säger Sandra Strandberg.

Yh-mässan i Malmö

Onsdagen 21 mars på Malmö Arena, lokal Palissad, ingång sker via Arenagatan 13.

Öppettider: 10.00 - 19.00

Se alla utställare och mer information på: www.yhmassan.se

Facebookgrupp: Yh-Mässan 2012

Fråga SYV