12 okt 2021

"Vi vill ha en levande mässa"

21 mars öppnar yh-mässan i Malmö på Malmö Arena. Där kan du mingla med representanter från en stor mängd intressanta utbildningar, lyssna på inspirerande föreläsningar och speed-dejta studie-och yrkesvägledare.

Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism”. Ett av projekten de gör på utbildningen det här året är att projektleda årets yh-mässa.

– Det är en av de största fördelarna med yrkeshögskoleutbildning, att man alltid jobbar med skarpa projekt och att det är en bra mix av teori och praktik, säger Ylva Claesson.

På årets yh-mässa kommer man kunna träffa ett 30-tal yhutbildningsanordnare för att få information om olika utbildningar och hur det funkar att studera inom yrkeshögskolan. Det finns också tillfälle att gå på speed-dejting med studie- och yrkesvägledare, som är experter på just yrkeshögskoleutbildningar.

      Mässan är ett ypperligt tillfälle att träffa yh-anordnare, mingla och skapa ett nätverk. Den hjälper en också att bli lite klar i sin bild av vad som finns, säger Sandra Smith.

Projektledarna lovar också att mässan ska vara inspirerande på andra sätt.

– Vi vill ha en levande mässa med konferencier, som hela tiden ställer frågor till besökare och utställare, säger Fredrik Johnsson.

– Vårt mål är att både utställare och besökare ska tycka att det är en rolig mässa, där man vill stanna länge. Vi kommer till exempel ha fyra föreläsare som föreläser under dagen, till exempel om  human scanning, vilket man kan ha stor nytta av på en anställningsintervju för att få övertaget, säger Sandra Strandberg.

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-19

Plugga biologi – jobba som arborist

Klättrar du hellre i träd än sitter inne på ett kontor? Tycker du att jobb på ett labb låter alldeles för instängt? En arborist ägnar dagarna i stadens trädkronor. Leon Martini började jobba som arborist 1999. Sedan dess har han startat eget, studerat fyra år och är i dag anställd på en firma med arborister i Göteborg. Vad gör en arborist? – En arborist vårdar träd genom klättring, speciellt i u ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Här får 4 av 5 jobb direkt efter examen

Yrkeshögskolan är en säker väg till jobb. Utbildningarna är anpassade till arbetsmarknaden. På Yrkeshögskolan får mer än 80 procent av studenterna jobb direkt efter studierna. Anledningen är det nära samarbetet med arbetsgivare och att utbildningarna skräddarsys för att passa på arbetsmarknaden. Det gör att studenterna blir särskilt eftertraktade.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-20

Praktiken: Fixa schlagerdrinken

Sofie Pålssons praktik ledde henne rakt in i hetluften kring Eurovision Song Contest i Malmö.  Utbildningen i turism och ledarskap och en bakgrund inom restaurangbranschen gjorde att hon lyckades få drömpraktiken där hon får vara med och smaksätta Eurovision och själv får skapa schlagerdrinken.  Sofie Pålsson, 26,  pluggar turism och ledarskap på Yh-programmet ”Service Manager for ...
Läs mer