"Behovet av personal är otroligt stort"

Foto: Lena Garnold

 Låna ett yrke eller träffa en studie- och yrkesvägledare för att diskutera din framtid. På Yh-Mässan i Göteborg 3-4 april finns utbildningar som ger jobb.

Den 3 april slår årets Yh-mässa i Göteborg upp portarna, denna gång på nya Clarion Hotel Post. Som den enda renodlade yh-mässan i regionen, finns de flesta skolor som erbjuder yh-utbildningar representerade.

Mässans fokus är att ge besökarna inspiration att hitta rätt yh-utbildning och att ge en levande inblick i vad olika yrken innebär. Under mässdagarna kommer man nämligen kunna "låna ett yrke" en stund.

– Olika människor kommer att finnas plats för att berätta om de yrken de har idag och svara på frågor kring yrkesroll och tidigare utbildning, säger Martin Hasselgren, projektledare för Yh-Mässan.

En gemensam nämnaren för samtliga yh-utbildningar är att eleverna är mycket eftertraktade på arbetsmarknade. Hung Tam är studierektor på Fastighetsakademin i Göteborg och finns med på mässan för att väcka besökarnas intresse för fastighetsbranschen.

– Behovet av personal är otroligt stort i fastighetsbranschen och vi behöver fler som utbildar sig. Fastighetsbranschen är inte det första man tänker på när man väljer yrke, många väljer traditionella yrken som jurist eller läkare, men fastighetsbranschen erbjuder enormt många jobb som är spännande och varierande, säger Hung Tam.

Yh-Mässan i Göteborg

3-4 april på Clarion Hotel Post, lokal "Vinterträdgården", Drottningtorget 10

Öppettider: 12-18

Välkommen!

Fråga SYV