07 mar 2012

"Behovet av personal är otroligt stort"

 Låna ett yrke eller träffa en studie- och yrkesvägledare för att diskutera din framtid. På Yh-Mässan i Göteborg 3-4 april finns utbildningar som ger jobb.

Den 3 april slår årets Yh-mässa i Göteborg upp portarna, denna gång på nya Clarion Hotel Post. Som den enda renodlade yh-mässan i regionen, finns de flesta skolor som erbjuder yh-utbildningar representerade.

Mässans fokus är att ge besökarna inspiration att hitta rätt yh-utbildning och att ge en levande inblick i vad olika yrken innebär. Under mässdagarna kommer man nämligen kunna "låna ett yrke" en stund.

– Olika människor kommer att finnas plats för att berätta om de yrken de har idag och svara på frågor kring yrkesroll och tidigare utbildning, säger Martin Hasselgren, projektledare för Yh-Mässan.

En gemensam nämnaren för samtliga yh-utbildningar är att eleverna är mycket eftertraktade på arbetsmarknade. Hung Tam är studierektor på Fastighetsakademin i Göteborg och finns med på mässan för att väcka besökarnas intresse för fastighetsbranschen.

– Behovet av personal är otroligt stort i fastighetsbranschen och vi behöver fler som utbildar sig. Fastighetsbranschen är inte det första man tänker på när man väljer yrke, många väljer traditionella yrken som jurist eller läkare, men fastighetsbranschen erbjuder enormt många jobb som är spännande och varierande, säger Hung Tam.

Yh-Mässan i Göteborg

3-4 april på Clarion Hotel Post, lokal "Vinterträdgården", Drottningtorget 10

Öppettider: 12-18

Välkommen!

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 07 mar 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

"Vi vill ha en levande mässa"

21 mars öppnar yh-mässan i Malmö på Malmö Arena. Där kan du mingla med representanter från en stor mängd intressanta utbildningar, lyssna på inspirerande föreläsningar och speed-dejta studie-och yrkesvägledare. Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism”.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-28

Sök ända fram till kursstart

För att hitta lediga studieplatser på yrkeshögskolor får man surfa runt på utbildningsanordnarnas webbplatser. Det är tidskrävande men kan löna sig. Det finns många utbildningar som tar emot ansökningar ända fram till kursstart. Hitta din YH-utbildning Fakta: Yrkeshögskola Det är inte helt lätt att få en överblick av vilka utbildningar på yrkeshögskolor som har lediga platser.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-23

Jobb redan under praktiken

Isabelle tröttnade på att hoppa runt på olika deltidsvik i klädbutiker. Hon googlade "Yrkeshögskola" för att se vad hon fick upp. En träff på Allastudier.se väckte hennes intresse. 

Läs mer