Intensivkurs: Fixa körkortet på två veckor

Foto: Scanpix

Emil Hannar, 19, har precis fått sitt körkort när vi pratar med honom. För honom passade intensivkursen i Dalarna perfekt. På två veckor fixade han körkortet.

Sökfunktion:

– För mig passade det perfekt, jag hade problem med mitt ben efter en fotbollsskada och kunde inte övningsköra tidigare. Eftersom jag inte kunde vara borta från mitt jobb någon längre tid, så ville jag fixa det snabbt, berättar Emil.

Smedjebackens Nya Trafikskola är en av de trafikskolor som erbjuder tvåveckors intensivkurser för alla, oavsett om du har kört tidigare eller aldrig suttit bakom ratten. Under de två kursveckorna tar man så många körlektioner man behöver, och får teoriprov och uppkörning uppbokat genom körskolan.

Under kurstiden bodde Emil i lägenhet ovanpå körskolan, något som ingår i kursavgiften. Blir det då dyrare att gå en intensivkurs i jämförelse med en vanlig kurs?

– Jag har pratat med kompisar som har gått på vanligt sätt och det skiljer inte särskilt mycket i pris, säger Emil.

Nazila Nyqvist, trafikskolechef på Smedjebackens Nya Trafikskola menar att det tvärtom är billigare med intensivkurs.

– En intensivkurs är för den som har bråttom och vill komma undan så billigt som möjligt. Det blir effektivare, man hinner inte glömma mellan gångerna man kör. Hemma är det så mycket som kommer emellan och det tar kanske lång tid mellan körlektionerna, säger Nazila.

Läs mer:

Fråga SYV