12 okt 2021

Intensivkurs: Fixa körkortet på två veckor

Emil Hannar, 19, har precis fått sitt körkort när vi pratar med honom. För honom passade intensivkursen i Dalarna perfekt. På två veckor fixade han körkortet.

Sökfunktion:

Hitta din körkortsutbildning

– För mig passade det perfekt, jag hade problem med mitt ben efter en fotbollsskada och kunde inte övningsköra tidigare. Eftersom jag inte kunde vara borta från mitt jobb någon längre tid, så ville jag fixa det snabbt, berättar Emil.

Smedjebackens Nya Trafikskola är en av de trafikskolor som erbjuder tvåveckors intensivkurser för alla, oavsett om du har kört tidigare eller aldrig suttit bakom ratten. Under de två kursveckorna tar man så många körlektioner man behöver, och får teoriprov och uppkörning uppbokat genom körskolan.

Under kurstiden bodde Emil i lägenhet ovanpå körskolan, något som ingår i kursavgiften. Blir det då dyrare att gå en intensivkurs i jämförelse med en vanlig kurs?

– Jag har pratat med kompisar som har gått på vanligt sätt och det skiljer inte särskilt mycket i pris, säger Emil.

Nazila Nyqvist, trafikskolechef på Smedjebackens Nya Trafikskola menar att det tvärtom är billigare med intensivkurs.

– En intensivkurs är för den som har bråttom och vill komma undan så billigt som möjligt. Det blir effektivare, man hinner inte glömma mellan gångerna man kör. Hemma är det så mycket som kommer emellan och det tar kanske lång tid mellan körlektionerna, säger Nazila.

Läs mer:

Så klarar du teoriprovet

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Så kan du köra klimatsmart

Genom att köra sparsamt kan du spara både på miljön och få över lite i plånboken. Nu satsar företagen på att utbilda sina förare till ett mer klimatsmart körsätt. Sparsam körning är något som många företag satsar på i dag – i allt från tunga lastbilar till taxibilar.–Vi brukar säga att en privatperson sparar drygt 1 500 kronor om året.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Så klarar du teoriprovet

Fokus, rätt mat och en god natts sömn. Att ladda inför teoriprovet är lika viktigt som inför en idrottstävling, tipsar trafikskolorna. Majoriteten av alla som skrev Trafikverkets teoriprov förra året blev godkända. En av dem var Berna Inceoglu, 30, i Göteborg. Hon var inte speciellt motiverad att ta körkort, en typisk citytjej med bekvämt nära till buss och spårvagn – men förra året insåg hon ända ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

"Höj åldersgränsen till 25 år"

Hjärnan är inte färdigutvecklad vid 18 år, menar trafikforskare. Därför bör åldersgränsen höjas. Samtidigt slår de ett slag för att utbildningen bör vara gratis. Unga bilförare är överrepresenterade i svåra olyckor. – Det skulle vara en morot att vänta, säger Ulf Björnstig, kirurgprofessor som forskat på trafikolyckor. Han tycker att det är bra att frågan väcker debatt men vill ändå påpeka att ha ...
Läs mer