Hallå där...Sveriges kvinna i Hongkong

Foto: Privat

Camilla Wengholm, 25  från Ekonomihögskolan i Lund som just nu befinner sig mitt i världens största casetävling fär ekonomistudenter i Hongkong.

Tillsammans med Christoffer Haraldsson, Niklas Hansson och Olof Nordgren representerar hon Sverige bland 23 andra länder. Efter två kvaldagar har de precis fått reda på att de är ett av fyra lag i final.

Vilka case har ni löst under tävlingen?

– Igår handlade det om Tripadvisor, en söktjänst för resor där vi skulle rekommendera hur de skulle kunna utveckla sitt utbud. Vi rekommenderade att de skulle etablera sig i Kina  det är en stor marknad eftersom kineser är intresserad av att resa. Idag handlade det om Volvo, Hur Volvo ska etablera sig i Kina och hur samarbetet med Gealy ska fungera.

Varför har just ert lag gått till final?

– Dels är vi väldigt tävlingsinriktade och den feedback vi har fått är att vi har ett bra teamarbete och gruppdynamik och att vi har en bra struktur i vår presentation och lätta övergångar från en person till en annan.

Vad tycker du är era styrkor som lag?

– Vi känner till varandras styrkor och svagheter och vet hur vi ska dela upp caset mellan oss.

Varför har du valt att vara med i tävlingen?

– Jag tycker att casetävlingen kompletterar de vanliga studierna på ett bra sätt, man får omsätta teorier till realistiska case. Tidigare år har vi gått och tittat på tävlingen och tyckt att alla varit så duktiga. Jag ville utmana mig själv och det har jag verkligen fått göra.

Hur gick det sen?

Hongkong vann tävlingen och Sverige, tillsammans med de två övriga finallagen kom delad tvåa.

KPMG International Case Competition

KPMG International Case Competition är den största casetävlingen i Sverige och världen för ekonomistudenter på universitet och handelshögskolor.

Teamen ska under tre timmar lösa ett utmanande affärscase och därefter presentera sin lösning inför en domarpanel. Det finns inget rätt eller fel, utan det är ett prov på deras förmåga att lösa verkliga problem och hitta intressanta lösningar.

Tävlingen börjar med åtta deltävlingar där de vinnande lagen gör upp om segern i en Sverigefinal. Det vinnande laget vinner 40 000 kronor och en plats i den internationella finalen. Tävlingen avgörs i Hongkong, där 24 lag från hela världen tävlar om vinsten.

Relaterat

Fråga SYV