De vann drömpraktiken

Helena Lissner och Ebba Olsson heter de lyckliga vinnarna i Yrkes-SM:s tävling om en praktikvecka på topprestaurangen Skeppsbron 2 i Malmö och en heldag på superbilsproducenten Koenigsegg.

Tänk att få drömpraktiken praktiskt taget serverad. För Helena Lissner, 15 år från Osby och Ebba Olsson, 16år  från Ängelholm blev det en minst sagt glad överraskning när de under fredagen fick reda på att de vunnit varsin spännande praktikplats i sommar. Under Yrkes-SM som gick av stapeln förra veckan, kunde man, förutom att se tävlingar i olika yrken, nämligen också tävla om praktikplatser.

– Jag blev lite paff, jag visste inte riktigt vad man vann när jag fyllde i mina svar, men det ska bli jättekul, säger Helena Lissner som precis fått reda på att hon vunnit en praktikplats  på restaurang Skeppsbron 2 i Malmö.

Under en vecka i sommar kommer hon att få jobba med professionella kockar i ett av de bästa köken i Malmö.

Ebba Olsson kommer att få tillbringa en dag på Koenigsegg,  producent av superbilen som bland annat fått utmärkelser som världens snabbaste bil av Guinness World Records och frontat många stora bilmagasin som till exempel Top Gear. Hon kommer att tillhöra den exklusiva skaran ungdomar som fått möjlighet att besöka Koeingsegg.

– Vi vill gärna hjälpa ungdomar som är intresserade av att få med sig mer kunskap ut i arbetslivet och vi tycker det är roligt att så många ungdomar är intresserade av det vi arbetar med. Tyvärr är det inte särskilt ofta som vi har möjlighet att ta emot praktikanter. Vi jobbar i ett litet team med ett högt arbetstempo som kräver sin koncentration och just detta gör att det är lite knepigt att kunna ta emot en praktikant på grund av tiden som krävs eftersom vi verkligen vill kunna erbjuda en givande praktikplats. säger Josephine Winger-Lang på Koenigsegg.

Fråga SYV