Tjäna tillbaka studielånet på en dag

Foto: Scanpix

Allt fler företag väljer att arrangera spektakulära tävlingar för att locka till sig studenter. Senast i raden är Tele2, där man kan vinna en summa pengar som motsvarar studielånet för en kandidatexamen.

Tele2 arrangerar just nu en tävling som går ut på  att studenter ska agera återförsäljare och värva nya kunder på nätet under 60 dagar. Slutgiltig segrare kommer att få arbeta en dag i en Tele2-butik med en ersättning om 309 000 kr som tillåter vinnaren att betala tillbaka lånet för en 3-årig kandidatexamen.  Tio finalister kommer dessutom att få chansen att bli kallade till intervju hos Tele2.

– Vi vänder oss till studenter eftersom vi vill bli ännu starkare i det segmentet, och få in fler kunder. Sedan är vi ett entreprenörsdrivet företag och vill attrahera folk som är duktiga entreprenörer och säljare, säger Samuel Skott,  Affärsområdeschef för Tele2 Privat.

Samuel Skott tycker att det är en win-win-situation där både företaget och studenterna är vinnare. För studenten är försäljningserfarenhet viktig, även om det inte är försäljare man siktar på att bli, i slutändan.

– Försäljning handlar inte om att pracka på utan om att lära sig skapa relationer, argumentera för sin sak och att presentera något tydligt och pedagogiskt. Sådan träning har man nytta av i hela sitt liv, säger Samuel Skott.

Är det säljare du vill bli? Hitta rätt utbildning!

Fråga SYV