De leker sig till ett framtida jobb

Foto: Stock Exchange

Klättra på en klättervägg med HR-ansvarig på Ikea eller bygg en flotte med studentambassadören på Deloitte. Corporate Challenge anordnas av Lundaekonomerna och är en professionell lekdag där företag och studenter möts.

Högskolor och universitet får ofta kritik för dålig kontakt mellan studenter och näringsliv. På många ställen har studenterna själva, genom kårerna, tagit tag i saken. Corporate Challenge är Lundaekonomernas lekdag där studenter och arbetsgivare träffas. Företag och studenter tillsammans bildar lag och tävlar i olika moment som visar hur duktiga studenterna är på till exempel samarbetsförmåga, kommunikation och att ta initiativ. Namnkunniga företag som Ikea, KPMG, Deloitte och Handelsbanken finns på plats för att hitta framtida medarbetare.

– Jag brukar säga att det är en professionell lekdag där man träffas under lite mer avslappnade former. Istället för att gå på en arbetsmarknadsmässa där man berättar om sig själv så kan man här visa mer av sin personlighet, säger Joakim Ohlson, projektledaren för Corporate Challenge som har jobbat med projektet sedan i februari.

Tävlingsgrenarna kan vara klättervägg, bågskytte, flottbygge eller en Masterchefutmaning. Företagen har själva fått ange en profil som de önskar se på studenterna i deras lag. Sedan sker en matchning.

– Grenarna brukar vara en blandning av fysisk aktivitet, teambuilding och intellektuella klurigheter, berättar Joakim.

Intresset för att vara med på Corporate Challenge är stort och ökar, både från företag och studenter. Och det leder till resultat. Flera studenter har anställts.

Lundaekonomernas näringslivsansvarige Oskar Bill tycker att Corporate Challenge är ett bra komplement till andra näringslivsaktiviteter kåren gör under året, till exempel arbetsmarknadsdagar och casetävlingar.

– Vi har i tio år haft en arvoderad näringslivsansvarig och jag tycker att vi har kommit långt, vi kan erbjuda våra studenter kontaktytor med företag på många olika plan, i de olika faserna i utbildningen, säger Oskar Bill.

Relaterat

Hitta din högskoleutbildning

Fråga SYV