21 okt 2021

Förbered dig för zombieinvasion

Hur gör man om det blir zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på.

Klä dig i dina slitnaste plagg, pudra dig med mjöl och halta så mycket du kan in i kurssalen.

- Det ger pluspoäng, säger Agnes Löfqvist Nerme som nu ska göra zombiekursen på Arbetarnas bildningsförbund, ABF, i Malmö mer praktisk.

I botten handlar kursen om vapen och flyktvägar vid en zombieinvasion. Agnes, som varit galen i zombies sedan treårsåldern, läste själv kursen 2011. Men när hon nu ska leda den planerar hon in både fältarbete och rollspel.

- För att få insikt i hur man överlever en zombieattack är det bra att först prova vara zombie. Det ger djupare förståelse, säger Agnes.

Även om det förstås är uteslutet med en sådan attack kan kulturen kring zombies lära oss mer om verkligheten, menar hon. Mycket handlar också om att träffa andra med samma intresse, utbyta idéer och klä ut sig. Hennes favoritzombies är helt vitögda och rör sig framåt även utan ben.

- De vill skada och hungrar efter mänskligt kött, säger hon.
 
Fotnot: Kursstart är planerad till november.

Fler udda kurser

Här är höstens trendigaste kurser

Hetaste matlagningen i höst

Sök kurser

Sök fritidskurser i vår sökfunktion

Johan Mårtensson

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-09

Lakrits på kvällskurs – det nya svarta

Har du inget att göra på kvällen? Det senaste inom kursvärlden är after work med olika teman. Här hittar du höstens bästa kurser. Till Medborgarskolan i Stockholm kan man dra med sig kollegerna och gå på lakritsprovning efter jobbet. Enligt Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan, är lakrits det nya svarta. – Lakrits är det som gäller just nu, det är jättepopulärt, säger hon.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så blir du mästare över fyrverkeriet

Intresserad av att ta ditt livsfarliga fyrverkeri-skjutande  till en ny nivå? För att jobba med fyrverkerier professionellt krävs bara en kort utbildning. Jonas Grahn är vd för PYRO Smålands Krutbruk, som tillverkar  pyroteknik,  och importerar och säljer fyrverkerier. Han har jobbat med fyrverkeri i 30 år. – De flesta som väljer det här yrket är intresserade av att det smäller, ryk ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Hetaste matlagningen i höst

Dagarna blir allt kortare och snart vill vi krypa inomhus för att aktivera oss. Det ökande intresset för mat, matlagning och bak gör att vi vill kolla vilka matlagningskurser som gäller just nu. – Det vi framförallt ser är en ihållande trend, där den ekologiska och närodlade maten är här för att stanna. Att man inte slänger utan tar tillvara, att kocken själv går ut och plockar sin egen harsyra oc ...
Läs mer