08 okt 2021

Andreas Carlsson startar musikskola

Andreas Carlsson tar ännu ett steg i sin karriär och startar Academy of Music and Business i småländska Tingsryd.

Låtskrivaren Andreas Carlsson, som är aktuell som coach och jurymedlem i "X factor" och tidigare varit jurymedlem i "Idol", är med och startar en musik- och entreprenörsutbildning i den småländska kommunen Tingsryd, där han själv växte upp.

Academy of Music and Business ska till en början vara en fristående estetisk gymnasieutbildning med musikinriktning. 2014 planeras att även starta en yrkeshögskoleutbildning med musik, musikproduktion och entreprenörskap. Ett privat alternativ med internationellt intag kan också bli aktuellt vid sidan av de andra utbildningarna.

Andreas Carlsson säger i ett pressmeddelande att hans erfarenheter och kontakter från nöjesbranschen ska bidra till "en utbildning som ligger i paritet med hur branschen ser ut i dag".

Relaterat:

"Idols" vinnarlåt skrevs på kursen

Musik och Event – bli hjärnan bakom artisten

Skolan som ska skapa musikalproffs

Sökfunktion:

Hitta din musikutbildning

TT

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-15

Humanistiska programmet

Tycker du att det är intressant med människans historia och utveckling så kommer du ha mycket glädje av humanistiska programmet. På humanistiska programmet läser man språk, litteratur, filosofi och historia för att förstå hur dessa ting påverkas av människans utveckling. Verkar detta något för dig så finns två olika inriktningar som du kan välja mellan:  Som advokat företräder du al ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-15

Jobb eller plugg efter gymnasiet?

Det finns två vägar att gå på gymnasiet: yrkesprogram eller högskoleförberedande program. Vi visar vad som skiljer dem åt. Nu delas de 18 gymnasieprogrammen in i två huvudgrupper, yrkesprogram och högskoleförberedande program. En av konsekvenserna blir att du redan när du väljer till gymnasiet bör ha koll på om du vill plugga vidare på högskolan efter gymnasiet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Nu är det dags för skolstart

100 000 svenska barn ska nu börja i förskoleklass. Men även för de äldre eleverna väntar flera nya lagar och regler. Här är den svenska skolan 2011. Omkring 100 000 barn börjar i förskoleklass nu i dagarna. En av dem är Vincent Almqvist Persson. Men det är inte bara för honom och alla andra sexåringar som mycket nytt väntar. – Det är väldigt mycket som händer inom grundskolan just nu.
Läs mer