11 okt 2021

Utlandsstudenter gynnar bomarknad

Asiater som pluggar utomlands är många och välbeställda och därför riktigt bra för bomarknaden.

De miljoner unga asiater som reser till västländer för att studera har gett upphov till en global studentbostadsmarknad som är värd omkring 200 miljarder dollar, drygt 1 300 miljarder kronor.

Över hälften av världens 165 miljoner studenter som utbildar sig utomlands kommer från Asien, främst Kina, Indien och Sydkorea, enligt fastighetsgruppen Jones Lang LaSalle. USA, Storbritannien och Australien hör till favoritdestinationerna för utbytesstudenterna, som tros vara över 260 miljoner år 2025.

– Det senaste årtiondet har länder som Kina, Indien och Vietnam haft en snabb tillväxt hos den rikare medelklassen, vilket har skapat efterfrågan på högre utbildning och bättre boendemöjligheter i destinationsländerna, sade Philip Hillman, ansvarig för studentfastigheter på Jones Lang LaSalle.

Hitta utbildningar utomlands

Sök utbildningar utomlands i vår sökfunktion

Relaterat

Bostadsläget – Sverige runt

Få koll på ekonomin som student

Studiefakta: Studera utomlands

Singapore TT

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera i Italien

Italien lockar med ett brett utbud av utbildning, ett rikt kulturliv och fantastisk mat. Här finns både sol och bad och pulserande storstadsliv. I Italien finns 89 universitet som är uppdelade enligt följande: Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Italien Study in Italy har en sökmotor där du kan söka bland alla högskoleprogram i Italien.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Så blir du stjärnkrögare

Gott om kockar - ont om restaurangchefer. Restaurangbranschen skriker efter duktiga ledare. Melker Andersson planerar att rekrytera direkt från ny specialistutbildning i Schweiz. Nu startar ”Culinary Business Management” en ny specialistutbildning på Les Roches International School of Hotel Management, en av världens mest ansedda hotell- och restaurangskolor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Bli journalist och programledare

Ebba von Sydow visste tidigt att hon ville jobba med media. Redan i grundskolan gjorde hon egna tidningar och sedan dess har det fortsatt. Det första uppdraget hade hon redan under gymnasietiden då hon sände studentradio på Chalmers i Göteborg. − Jag fulade mig in och hade ett eget program under tre år. Jag berättade självklart inte att jag fortfarande gick på gymnasiet, men det var faktiskt ingen ...
Läs mer