Besök gymnasiemässan – hemifrån

Foto: New Market Media

Trött på gymnasiemässors trängsel och stök där alla skolor tävlar om att få din uppmärksamhet? Det nya är att besöka en digital gymnasiemässa i hemmets lugna vrå, där allt sker på dina egna villkor.

Parallellt med landets alla fysiska gymnasiemässor pågår den digitala gymnasiemässan, som håller öppet fram till 15 februari. Tanken är att blivande gymnasieelever ska kunna kommunicera med gymnasieskolor i ett spännande format, på webben.

– Den digitala gymnasiemässan är ett komplement till det fysiska mötet och kan erbjuda en längre upplevelse, där man kan besöka mässan så många gånger man vill under fyra månader, berättar Nicklas Johansson, grundare och delägare av New Market Media som arrangerar mässan.

Genom att logga in på Digitala gymnasiemässan kan man besöka 50 olika montrar, med information om skolornas program och profil. Du kan live-chatta med studie- och yrkesvägledare och gymnasieelever, titta på skolfilmer och få information om öppet hus.  Med andra ord, få samma information som på en fysisk mässa, men i lugn och ro, när du vill.

– Alla elever vi har pratat med vittnar om att de tycker att det är enormt mycket intryck på en fysisk mässa och en bullrig miljö. Dessutom går man ofta i kompisgäng och då handlar det ganska mycket om grupptryck vilka montrar man besöker.  Den digitala gymnasiemässan besöker du på dina egna villkor, säger Nicklas.

Så går det till

Surfa in på digitalagymnasiemassan.se och skaffa ett login.

Nu kan du välja om du vill gå direkt in på en mässa  eller om du vill chatta med SYV-are, andra elever eller få faktainformaton om program i det digitala biblioteket.

Gå runt på mässan genom att klicka på olika montrar och välj vilken typ av informaiton du vill ha från personalen.

Fråga SYV