Mässtävling: Vinn en volontärresa till Zimbabwe

Foto: Volontärresor

Sugen på att komma iväg och uppleva något annorlunda, samtidigt som du gör en insats för djurlivet i Afrika? Nu har du chansen att vinna en volontärresa till Zimbabwe.

Besökare på AllaStudier.se:s utlandsmässa 21 februari kan deltaga i tävlingen, som arrangeras av AllaStudier.se och Volontärresor, där vinsten är en volontärresa till "Animal Rescue Center" i Zimbabwe med värde 22 000 kronor.

Axel Rydholm på Volontärresor som arrangerar resan berättar mer om volontärprojektet.

– Det är ett fantastiskt projekt. Man jobbar på ett rehabiliteringscenter för sjuka, skadade eller föräldralösa djur. Målet är att rehabilitera djuren och när de är tillräckligt starka, släppa ut dem i det fria igen. Som volontär får man jobba med att mata och sköta djuren och jobba med underhåll av inhägnader och byggnader, berättar Axel.

Som volontär på  Animal Rescue Centre är din främsta uppgift att ta hand  om vilda föräldralösa djur som lejon, leoparder, hyenor, apor, impalas eller andra vilda djur som behöver ett hem.

Parallellt med arbetet med djuren så jobbar organisationen också med att öka lokalbefolkningens kunskaper om djurens situation.

– Det förekommer mycket tjuvjakt i området, eftersom det  finns en marknad för djurpälsar och elefantbetar. Dessa produkter är idag tyvärr oerhört eftertraktade och har ett högt värde inom den illegala handeln. För många är tjuvjakt den enda möjligheten att försörja sig. Som volontär får man vara med och stärka kunskapen om hur tjuvjakt påverkar ekosystemet, genom föreläsningar och filmvisningar till lokalbefolkningen.

Tävlingen kommer enbart pågå under utlandsmässan 21 februari.Tävlingsmomenten är att svara på tre frågor samt att skriva en motivering till varför just du ska vinna resan.

Foto: Volontärresor

Om tävlingen och vinsten

I vinsten ingår:

- resa t/r Stockholm – Bulawayo (Zimbabwe, Afrika)
- transport till projektet
- projektplats under två veckor
- mat och boende,
- introduktion
- lokal engelsktalande koordinator
- ansvarsförsäkring
- 24/7 support
- förberedande introduktion i Sverige innan avresa.

Ingår ej: Reseförsäkring samt vaccinationer och kostnad för egna utflykter.

Projektstart: Första och tredje måndagen varje månad under hela 2013.

Boende: Möblerad studga med el, rinnande vatten och tillgång till bra kök. Det finns också en huvudbyggnad där det finns bibliotek med dvd-spelare och det finns en pool på området.

Mer om utlandsmässan

Fråga SYV