Spännande seminarier på mässan

Foto: Bildarkivet / Leif Johansson

Besök seminarierna på utlandsmässan för att få en personlig inblick i vilka möjligheter utomlands som utställarna erbjuder.

På AllaStudier.se:s  utlandsmässa presenteras ett gediget seminarieschema under dagen. Varje utställare har 15 minuter till sitt förfogande för att presentera sin verksamhet och olika möjligheter till studier och jobb utomlands.

– Det är stor variation på vad de olika mässutställarna erbjuder, allt från kulturstudier och design till idrottsstipendier och volontärarbete. Vi tyckte därför att vi ville erbjuda besökarna seminarier som en extra inspirationskälla där utställarna ger information, tips och råd och ofta berättar om sina egna erfarenheter, säger Jenny Bloth, projektledare för utlandsmässan.

Explorius som ställer ut på mässan är en förmedling som har specialiserat sig på högskoleutbildning i USA. Den som är intresserad av att plugga i USA och vill veta mer om vad man ska tänka på när man väljer utbildning rätar ut många frågetecken genom att besöka Explorius seminarium.

– På vårt seminarium kommer vi prata om vilka fantastiska möjligheter det finns att studera i USA och hur vi jobbar med att matcha studenter med högskola.  Vi har nischat oss på att  förmedla stipendier, flertalet som åker genom oss får stipendier, säger Lina Olsson från Explorius.

Seminarieschema

15.00 - 15.15 Kulturstudier
Få information och inspiration om universitetskurser inom samhällskunskap och humaniora i flera intressanta utvecklingsländer såsom Vietnam, Indien, Nicaragua, Ghana och Argentina.

15.20 - 15.35 Kilroy
Studier praktik och idrottsstipendier.

15.40 - 15.55 Study International
Inspirerande berättelser om några av dem som lämnat Sverige för att studera, volontärtjänstgöra eller arbeta utomlands.

16.00 - 16.15 STS / IBS
Fördelar med att välja en paketlösning där boende ingår och du har en kontaktperson på plats.

16.40 - 16.55 Avista
Språkresor, utlandsstudier och arbete utomlands med extra fokus på London South Bank University.

17.00 - 17.15 Språkpunkten
Studera business i London, till läkare, musik i Los Angeles/London eller åk på en språkresa till Barcelona. Information om vad som finns, antagningskrav och praktiska tips.

17.20 - 17.35 Volontärresor
Gör något kul – åk som volontär!

17.40 - 17.55 SEG
SEG berättar om den växande internationella hotellmarknaden och vilka möjligheter som den erbjuder.

18.00 - 18.15 Köpenhamns Tekniske Skole
Berättar om Traning system i Danmark och CDC (Copenhagen Design and Construction) basic. Kurser inom design och konstruktion, möbelsnickeri, finsnickeri och snickeri.

18.20 - 18.35 Explorius
Berättar om universitetesstudier i USA – utbildningar, stipendier, studentlivet och allt som finns på campus.


Utlandsmässan

Tävla om en volontärresa till Zimbabwe på mässan

Fråga SYV