Sara vann volontärresan till Zimbabwe

Foto: Volontärresor

Sara Engström är den lyckliga vinnaren i vår tävling om en volontärresa, som arrangeras  i samarbete med Volontärresor. Senare i år åker hon till Zimbabwe för att jobba som volontär i två veckor.

– Gud, jag är så himla glad och väldigt överraskad, säger Sara Engström som precis fått reda på att hon är vinnaren i tävlingen som arrangerades under AllaStudiers utlandsmässa.

Till vardags läser Sara Engström socialantropologi vid Stockholms universitet och tycker därför det ska bli lite extra spännande att komma till Zimbabwe.

– Jag tycker att det ska bli jättespännande att uppleva kulturen därnere och självklart att jobba med djur och natur. Dessutom har jag alltid velat åka till Victoria Falls, och det får jag möjlighet till nu, säger Sara.

Under två veckors tid kommer Sara jobba som volontär på "Animal Rescue Center" i Zimbabwe. Axel Rydholm på Volontärresor berättar mer om projektet.

– Som volontär jobbar man på ett rehabiliteringscenter för sjuka, skadade eller föräldralösa djur. Målet är att rehabilitera djuren och när de är tillräckligt starka, släppa ut dem i det fria igen. Som volontär får man också vara med och stärka lokalbefolkningens kunskap om hur tjuvjakt påverkar ekosystemet, genom föreläsningar och filmvisningar, berättar Axel.

Sara har velat åka som volontär väldigt länge, men inte kunnat kombinera det med studierna.

 – Förhoppningsvis blir detta öppningen till andra volontärresor och engagemang, det är min dröm, säger Sara.

Mer om volontärarbete

Så funkar det att jobba som volontär - kostnader, organisationer, arbetsuppgifter osv

Hitta volontärjobbet

Foto: Privat
Fråga SYV