"Det känns som jag blivit mer vuxen"

 ANNONS

Isabelle Björkman åkte 18 år gammal ensam till San Fransisco för att studera engelska i två veckor. Tack vare att STSInternationella Språkskolor ordnade allt kände hon sig aldrig orolig.
– Jag önskar jag hade varit där längre, säger hon.

Att åka till USA och studera språket samt uppleva kulturen är en dröm för många. Isabelle Björkman gjorde slag i saken och packade väskorna för två veckor i San Fransisco. 
– Jag ville åka till USA och då lät San Fransisco mest intressant. Det är bättre klimat än här och jag ville inte åka till New York eller någon annan stad som alla andra åker till, säger Isabelle Björkman.

Hon studerade på en stor, internationell skola som ligger i centrala San Fransisco.
– Man sätter ihop klasserna efter hur bra studenterna är på engelska. Första dagen gjorde jag ett skriftligt och ett muntligt prov för att testa mina kunskaper, säger Isabelle Björkman.

Målet med resan var inte bara att bli bättre på engelska utan hon ville också hinna uppleva den amerikanska kulturen och se sevärdheter som Fisherman's Wharf, Painted ladies och Golden Gate-bron.
– Vi hade skola från halv nio till tolv sedan var vi lediga men hade läxor och prov varje måndag och om man ville kunde man välja till kurser på eftermiddagen. Det var ett högt tempo på lektionerna och vi hade en bra bok. Sedan var det kul med inhemska lärare som hade bra uttal, säger Isabelle Björkman.

– Jag åkte för att se om jag vågade åka runt jorden till ett land där ingen pratar mitt språk och se om jag kunde ta hand om mig själv. Det känns som jag blivit mer vuxen efter det här, säger Isabelle Björkman.

I stället för att plugga under eftermiddagen tog hon sig runt till fots eller med San Fransiscos väl fungerande kollektivtrafik. Boende hade STS ordnat och hon bodde centralt tillsammans med en rumskompis. Två måltider om dagen ingick i boendet.
– STS fixade skola, boende och sådant jag inte fixat på egen hand. De hade kontakt med skolan och fungerade som en säkerhetslina i fall det skulle hända något, säger Isabelle Björkman.

Hon var mycket nöjd med hur det fungerade att resa med STS.
– Det enda jag köpte själv var flygbiljetten. Sedan hade jag en kontaktperson som jag kunde ringa när som helst, säger Isabelle Björkman.

Att resa utomlands och plugga var en succé.
– Jag åkte för att se om jag vågade åka runt jorden till ett land där ingen pratar mitt språk och se om jag kunde ta hand om mig själv. Det känns som jag blivit mer vuxen efter det här, säger Isabelle Björkman. 

Isabelle Björkman

Ålder: 18 år
Bor: Stockholm
Gör: Studerar på Blackebergs gymnasium.

STS

STS – Student Travel Schools startade redan 1958,STS - hjälper dig före, under och efter resan.
Alla lärare har akademisk utbildning i språk och lång erfarenhet av undervisning.Resorna täcks av resegarantin.
STS tillhör kategorin högst rankade i Sverige när det gäller kreditvärdighet.

Kontakt
:
Göteborg: 031-600480
Stockholm: 08-244060
Malmö: 040-124910
Mejl: [email protected]

Fråga SYV