Yh-mässan i Stockholm 19-20 mars

Foto: Urban Bråhde

På tisdag slår Yh-mässan upp dörrarna på Kulturhuset, för alla som är intresserade av att hitta en utbildning som med all sannolikhet kommer att leda till jobb.

– Vi vill lyfta upp och belysa Yh-utbildningar, det är många som inte vet vad en yrkeshögskoleutbildning innebär. Mässan är ett fantastiskt tillfälle att få träffa Yh-anordnare, få inspiration och praktiska råd kring Yh-utbildningar. Dessutom är det ett bra tillfälle att skapa nätverk, säger Jenny Bloth, projektledare för mässorna på AllaStudier.se.

Förutom att mingla med 25 utställare kan man ställa frågor till den expertpanel som finns på plats med experter från CSN, Yh-myndigheten och studievägledare.

Frida Jägerbrand är vd för Plushögskolan, som är en av utställarna på mässan.

– När man väljer utbildning är det viktigt att välja noggrant och att vara kritisk, eftersom det är ett val som är avgörande för resten av livet. Yh-mässan är ett bra forum att ställa sina frågor, det ger ytterligare en dimension att få träffa representanter och elever från en utbildning man är intresserad av, säger Frida Jägerbrand.

Diana Karatas, 21, pluggar på Yh-utbildningen ”Paralegal – juristassistent” genom Påhlmans handelsinstitut. Utbildningen, som bara finns inom Yh, passade Diana eftersom hon hade haft funderingar på att läsa till jurist på högskolan.

– Yrkeshögskolan är perfekt för många som blir avskräckt av långa utbildningar. Yh-utbildningar är högst två år och vi lär oss vad som behövs på arbetsmarknaden. Vi har konsulter snarare än lärare, säger Diana Karatas.

Yh-mässan i Stockholm 19-20 mars

Plats: Kulturhuset, Sergels Torg, lokal Studion, Gatuplan
Öppettider: Tisdag 12 - 18.30, onsdag 10-18
Fri entré

Expertpanelen med experter från CSN och Yrkeshögskolemyndigheten samt studie- och yrkesvägledare finns på plats:
Tisdag 19 mars kl 12-14 och 16-18
Onsdag 20 mars kl 10-12, 13-15 och 16-18

Utställarlista

Fråga SYV