12 okt 2021

Yh-mässan i Stockholm 19-20 mars

På tisdag slår Yh-mässan upp dörrarna på Kulturhuset, för alla som är intresserade av att hitta en utbildning som med all sannolikhet kommer att leda till jobb.

– Vi vill lyfta upp och belysa Yh-utbildningar, det är många som inte vet vad en yrkeshögskoleutbildning innebär. Mässan är ett fantastiskt tillfälle att få träffa Yh-anordnare, få inspiration och praktiska råd kring Yh-utbildningar. Dessutom är det ett bra tillfälle att skapa nätverk, säger Jenny Bloth, projektledare för mässorna på AllaStudier.se.

Förutom att mingla med 25 utställare kan man ställa frågor till den expertpanel som finns på plats med experter från CSN, Yh-myndigheten och studievägledare.

Frida Jägerbrand är vd för Plushögskolan, som är en av utställarna på mässan.

– När man väljer utbildning är det viktigt att välja noggrant och att vara kritisk, eftersom det är ett val som är avgörande för resten av livet. Yh-mässan är ett bra forum att ställa sina frågor, det ger ytterligare en dimension att få träffa representanter och elever från en utbildning man är intresserad av, säger Frida Jägerbrand.

Diana Karatas, 21, pluggar på Yh-utbildningen ”Paralegal – juristassistent” genom Påhlmans handelsinstitut. Utbildningen, som bara finns inom Yh, passade Diana eftersom hon hade haft funderingar på att läsa till jurist på högskolan.

– Yrkeshögskolan är perfekt för många som blir avskräckt av långa utbildningar. Yh-utbildningar är högst två år och vi lär oss vad som behövs på arbetsmarknaden. Vi har konsulter snarare än lärare, säger Diana Karatas.

Yh-mässan i Stockholm 19-20 mars

Plats: Kulturhuset, Sergels Torg, lokal Studion, Gatuplan
Öppettider: Tisdag 12 - 18.30, onsdag 10-18
Fri entré

Expertpanelen med experter från CSN och Yrkeshögskolemyndigheten samt studie- och yrkesvägledare finns på plats:
Tisdag 19 mars kl 12-14 och 16-18
Onsdag 20 mars kl 10-12, 13-15 och 16-18

Utställarlista

Newton

Sälj & Marknadshögskolan

Xenter

Lernia

Stockholms Tekniska Institut

Plushögskolan

Hemods och EC Utbildning

Iterum AB

Restaurangakademien

Nackademin

Påhlmans Handelsinstitut / Medborgarskolan

FEI Företagsekonomiska Institutet

Lt Dalarna

Medieinstitutet

Campus Nyköping

Frans Schartaus Handelsinstitut

Campus Varberg

Handelsakademin Göteborg

Södertörns Högskola

Kartotek

Åsö vuxengymnasium

AllaStudier.se

Hantverksakademin

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Så lär du dig fixa festen

Sommaren är här – och med den festivalerna. Jeanette utbildar sig till eventkoordinator och jobbar på flera festivaler i sommar. Jeanette Schjerva, 29 år från Malmö är en av dem som vill leva med festivaler året om. Hon pluggar till eventkoordinator i Landskrona och ska i sommar jobba både på Nordens största stadsfestival Malmöfestivalen och Helsingborgsfestivalen .  Hon erkänner att det är n ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Undvik stressen inför terminsstart

Många av Sveriges studenter ligger ännu i hängmattan, men sommaren lider mot sitt slut och snart är det dags att logga på studiehjärnan igen.  Psykologen Kirsti Tellas tipsar om hur man fixar omställningen smidigt. – Vi är vanedjur som anpassar oss till situationen vi har just för tillfället. Vissa har varit lediga i två och en halv månad och då kan man lätt tappa tilliten till sig själv och ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Yrkeshögskola: Växande intresse

Det finns platser kvar på yrkeshögskoleutbildningar, även om intresset ökar konstant. Yrkeshögskola vinner mark med den nära kopplingen till näringslivet och stor del praktik. Intresset för yrkeshögskoleutbildningar ökar konstant. – Det verkar vara fler som som har fått upp ögonen för YH-utbildningar, vi har 20 till 25 procent fler ansökningar till våra utbildningar i år i jämförelse med förra åre ...
Läs mer