”En fantastisk resa”

 ANNONS

Som försäljningschef på Fitness24seven, ett växande företag med högt tempo, är Jonas van vid att fatta snabba beslut och jobba hårt.

Så när det var dags att gå UGL fanns datorn i bagaget, redo för att ”hinna med lite jobb” på kvällarna. Men det blev en annan resa.
– Det kanske låter knasigt, men jag kan inte beskriva UGL på något annat sätt än en resa. Det är ju inte så lätt att luska ut i förväg hur en UGL är, så jag ska villigt erkänna att jag räknat med att kunna jobba lite på kvällarna. Men jag förstod ganska omgående att detta var något helt annat än en vanlig utbildning där man lyssnar på en kursledare. Jag insåg redan efter ett par timmar att vi – en grupp av människor som aldrig setts tidigare – hade ett eget ansvar för resan, och att min dator sannolikt skulle förbli oöppnad under de här dygnen.

Vad är dina reflektioner?

– Otroligt häftigt att en grupp kan gå från att vara främlingar till att bli vänner på fem dagar, vi hade kunnat starta ett företag tillsammans! För mig var det mycket värdefullt att få öppen och ärlig feedback från människor som faktiskt inte kände mig, även om en del insikter var lite jobbiga att ta in.Jag är säljare, och kan ibland ta mycket plats och vara snabb. Nu fick jag tid att engagera mig i människor på ett djupare plan, och inse att de som kanske inte tar lika mycket plats har väldigt mycket att ge om jag lämnar tid och utrymme.

Har du haft nytta av det du lärt dig?

– Jag är bättre på att ge feedback, jag är en bättre lyssnare och jag försöker att inte själv leverera alla svar, utan ge mina medarbetare utrymme att hitta sina egna svar. Jag hanterar svåra samtal bättre – men framförallt försöker jag se människan på ett djupare plan och tänka i fler dimensioner när jag sätter samman en grupp.Alla i vår ledning ska gå UGL och jag rekommenderar alla att göra resan.

Jonas Permevik

Yrke: Försäljningschef Fitness24seven. 
Bor: Jonstorp. 
Familj: Fru och två barn. 
På Fritiden: Bordtennis, brons i veteran-VM 2012.

Fråga SYV