Plugga när du vill på distans

 ANNONS

Hermods blandar det bästa från distansstudier med fördelarna av klassrummet. Eleverna kan själva välja när de vill plugga men kan alltid vända sig till en handledare på plats.
– Jag har tillgång till hjälp hela tiden via sms. Det är så enkelt, säger Maryam Omid.

I centrala Stockholm nästan runt hörnet från T-Centralen, på Olof Palmes gata 29, har Hermods en av sina lokaler. Här finns en mängd klassrum i olika storlekar, en datasal som alla elever kan använda och mängder av handledare som kan hjälpa eleverna. Här studerar Maryam Omid, 50, och Christian Rogard, 35. Maryam läser vård- och omsorgsutbildningen för att få ett jobb inom vården och Christian läser enstaka kurser för att få ihop ett naturbasår. Båda läser på distans men kommer ändå ofta in till skolan.

– Jag har hela tiden kontakt med min webblärare som har huvudansvaret för kursen, men kommer hit för att träffa handledare när vissa ämnen är lite svåra, säger Christian.

Maryam, som kom till Sverige från Iran för mindre än fyra år sedan, tyckte först det var krångligt med både det nya språket och att läsa på distans, men anpassade sig snabbt.
– Kursen påverkar mitt privatliv också. Jag tvivlade från början att jag skulle klara det men det har stärkt mitt självförtroende, säger hon.

Christian jobbar med marknadsföring och sköter studierna vid sidan av ett heltidsarbete.

– Det är mycket jobb men jag har själv valt att göra så här. Studierna fungerar ändå bra att kombinera med jobbet eftersom det inte finns några fasta tider, säger han.

De rekommenderar båda andra studenter att söka till Hermods.

– Jag har redan rekommenderat det till flera. Särskilt invandrarungdomar som vill satsa på språket borde söka hit, säger Maryam.

Hermods utbud i korthet:

  • Sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. 
  • Yrkesinriktade gymnasiala utbildningar inom vård, handel och bygg. 
  • Välj på distans eller klassrum.
  • Välj din egen studietakt. Alla kurser erbjuds på 5,10,15 eller 20 veckor.
Fråga SYV