Nu får hipstern lära sig att bli... hipster!

Foto: Scanpix

Surdegen utvecklas inte som den ska och den hemgjorda korven blev inte bra – men nu finns det hjälp för storstadens misslyckade hipsters. I höst startar Medborgarskolan en kurs för dem.


– Tanken är väl att man ska kunna utveckla sig till en ännu mer fullfjädrad hipster. Problemet är att hipsters ser sig som så originella att ingen vill erkänna att man faktiskt tillhör en grupp, säger Eva Levin, verksamhetsansvarig för Medborgarskolan i Stockholm.

En kurs för personer som inte vill erkänna sin existens – det låter som ett problem?

– Ja, men man kan nominera en hipster som får gå kursen gratis. Eller också kan man ge bort den i present till en lämplig person.

Kursen är indelad i fyra moment som även passar icke-hipsters: korvstoppning, permakultur, songwriter-workshop och måleri.

– Det finns många människor som är intresserade av att göra sin egen korv. Hipsters som vill fortsätta att vara unika kan smyga med lite i skymundan, säger Eva Levin.

Enligt trendanalytikerna Göran Adlén är hipsterkulturen på väg att dö ut – den blev helt enkelt för trendig.

– Allting blir mainstream väldig fort. Och det är ju ingen idé att vara hipster om alla i en stadsdel är det. Nu måste man vara ännu mer unik på det ena eller andra sättet.

Hitta andra spännande fritidskurser

Sök fritidskurser i AllaStudiers sökfunktion

Fråga SYV