Tips till dig som söker sent

15 oktober klockan 24.00 stängs anmälan till högskolan på antagning.se. Här är saker du ska tänka på om du ska söka det sista dygnet.

Trafiken till antagning.se, där man anmäler sig till högskolan, är så hög det sista dygnet att sajten kraschar, nästan varje gång. Här är tipsen vad du ska vara noga med om du söker det sista dygnet.

– Jag rekommenderar att man använder en vanlig PC, med Internet Explorer som webbläsare, då går det bäst att ansöka. Systemet är inte så responsivt med iphones och plattor, säger Helene Rehnvall, informatör på antagning.se.

Att ha koll på sina kontouppgifter, det vill säga inloggningsuppgifter och att den registrerade emailadressen är den rätta är också viktigt.

– Om man sitter och ska göra anmälan i sista minuten och inloggningen strejkar, kan det bli så att anmälan kommer in efter klockan 24.00 och kommer då bli behandlad som en sen anmälan, säger Helene Rehnvall.

Helene rekommenderar att man försöker undvika att ansöka de sista timmarna innan klockan tolv, för då är det vanligt att systemet kraschar. Händer det tycker hon att man ska skicka ett mail till antagning.se genom deras epostformulär där man anger anmälningskoder och rangordning. Gör man det, och skickar in sitt email i tid, kommer administratörer på antagning.se göra en anmälan till dig i efterhand.

– Det är överhuvudtaget viktigt att kontrollera att man får ett bekräftelsemail när man har gjort sin anmälan. Har du inte fått ett bekräftelsemail har du inte gjort en anmälan, säger Helene Rehnvall.

Så gör du

Fråga SYV