Slipa portugisiskan inför fotbolls-VM

Foto: Stock Exchange

Planerar du att åka på fotbolls-VM nästa sommar och vill få ut mycket av din resa? Medborgarskolan kör igång en kurs i brasiliansk portugisiska i vår som är speciellt anpassade till fotbollsturister.

Alla fotbollsfans som åker till VM i Brasilen kan njuta mer av sin resa när de lär sig fotbollstermer på portugisiska. Under fem kvällar med start i maj arrangerar Medborgarskolan i Lund en kurs i brasiliansk portugisiska. Deltagarna får språkkunskaper som gör att de blir bättre rustade som turister. De lär sig heja på sitt favoritlag, beställa mat och dryck, kommunicera vanliga fraser på hotellet och fråga lokalbefolkning om vägen till en sportarena.

– Vi är intresserade av kurser men också av svenska sportframgångar. Vi vet att deltagare som går en språkkurs innan de besöker ett land får ut mer av sin resa. Därför planerar vi en intensivkurs för de som åker till fotbolls VM i Brasilien, berättar Carolina Wilse, språkansvarig på Medborgarskolan.

Karin Holm, marknads- och kommunikationsansvarig på Medborgarskolan Syd berättar att formen för kursen på studieförbund är flexibel, så är man ett helt gäng som ska till Brasilien på VM så kan man tillsammans komma överens om hur man vill lägga upp kursen.

Behöver man då verkligen kunna portugisiska för att klara sig i Brasilien?

– Det beror på vad man ska göra när man är där, beger man sig utanför städerna är befolkningen väldigt dålig på engelska. Det blir också en roligare vistelse för en själv om man kan beställa på restauranger själv och man kommer närmare de som bor och lever i landet, säger Karin Holm.

Mer om kursen

Fråga SYV