08 jan 2014

Han satsar på kompetensen

På TM-group satsar man på kompetensutvecklingen för sina anställda.

Eftersom de jobbar inom teknikbranschen behöver de alltid hålla sig uppdaterade.

– Det är alltid viktigt att utvecklas för att vara med, säger Mikael Bergqvist, Sverigechef på TM-group.

TM-group har kontor i hela Skandinavien och levererar tekniska lösningar till kunder inom finans, callcenter eller säkerhet.  Detta betyder att medarbetarna kan sitta på väldigt olika kompetenser men det alla har gemensamt är en arbetsgivare som vill att de anställda ska utvecklas och ha de bästa förutsättningarna för att utföra sina jobb.

– Vi vill att de ska utvecklas inom företaget. Det leder till mer hunger och till en känsla av att man tar sig framåt i karriären. Sedan är alla olika. Många är nöjda med som de har det och då gäller det att sporra dem till att vilja utvecklas, säger Mikael Bergqvist.

Det behöver inte handla om att skicka iväg personal på långa kurser utan det kan lika gärna handla om att en erfaren kollega delar med sig av sina kunskaper. För TM-group handlar det även ofta om att resa utomlands till leverantörer och få en kurs direkt på plats.

– Det sker hela tiden en teknisk utveckling. En kund som sitter med ett gammalt system kan helt plötsligt byta det till ett nytt toppmodernt system. Då måste vi kunna hantera detta, säger Mikael Bergqvist.

Han brukar besöka de chefsseminarier som Unionen Chef arrangerar för sina medlemmar. Där har han inspirerats av andra chefer om vikten av kompetensutveckling.

– För mig själv har det varit mycket ”learning by doing”. Jag har en nära vän som är chef inom den privata sektorn som jag använder som bollplank. Sedan har jag gått lite kurser här och där. Det är erfarenheten som gör värdet, säger Mikael Bergqvist.

Fakta

Unionen vill att alla medlemmar får kompetensutveckling för att stärka den framtida konkurrenskraften för företaget och för dig som medarbetare.
Som medlem i Unionen kan du få din kompetensutveckling sponsrad.
Läs mer på www.unionen.se 

Senast uppdaterad: 08 jan 2014

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Plugga något nytt och byt upp dig

För medelålders personer som satsar på en helt ny karriär är det klassiska yrken som gäller. Sjuksköterska och lärare är de populäraste valen. Och det är mest kvinnor som sadlar om. Efter nästan 20 år som journalist vill Anna Helmerson göra något annat. Efter tre år kommer hon att vara färdig sjuksköterska. – Jag är 45 år i dag. När jag är klar är jag 48.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-09-04

Låt misslyckandet bli ett steg framåt

Efter en tung motgång i karriären är det frestande att kasta in handduken och säga: ”Nej, det här är nog inget för mig.” Men vänta – du drar kanske förhastade slutsatser.  De flesta har gjort insatser i karriären som gått snett, eller hamnar i situationer som har känts helt fel. Har det hänt dig också? Kanske är du i detta just nu? Då är det dags att upptäcka ett nytt sätt att betrakta dessa situ ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

En karriärplan styr in dig på rätt kurs

Jobbar du och känner att det viktigaste i ditt yrkesliv är att få kompetensutveckling och lära dig nytt? Då är du inte ensam. Gör en karriärplan så blir målen tydliga. Resultaten från Mitt i karriären barometern på 40-55-åringar som Yougov och Folkuniversitetet nyligen gjort, är tydliga. Den viktigaste drivkraften för oss på jobbet är att lära oss nya saker och personlig utveckling.
Läs mer