Han satsar på kompetensen

 ANNONS

På TM-group satsar man på kompetensutvecklingen för sina anställda.

Eftersom de jobbar inom teknikbranschen behöver de alltid hålla sig uppdaterade.

– Det är alltid viktigt att utvecklas för att vara med, säger Mikael Bergqvist, Sverigechef på TM-group.

TM-group har kontor i hela Skandinavien och levererar tekniska lösningar till kunder inom finans, callcenter eller säkerhet.  Detta betyder att medarbetarna kan sitta på väldigt olika kompetenser men det alla har gemensamt är en arbetsgivare som vill att de anställda ska utvecklas och ha de bästa förutsättningarna för att utföra sina jobb.

– Vi vill att de ska utvecklas inom företaget. Det leder till mer hunger och till en känsla av att man tar sig framåt i karriären. Sedan är alla olika. Många är nöjda med som de har det och då gäller det att sporra dem till att vilja utvecklas, säger Mikael Bergqvist.

Det behöver inte handla om att skicka iväg personal på långa kurser utan det kan lika gärna handla om att en erfaren kollega delar med sig av sina kunskaper. För TM-group handlar det även ofta om att resa utomlands till leverantörer och få en kurs direkt på plats.

– Det sker hela tiden en teknisk utveckling. En kund som sitter med ett gammalt system kan helt plötsligt byta det till ett nytt toppmodernt system. Då måste vi kunna hantera detta, säger Mikael Bergqvist.

Han brukar besöka de chefsseminarier som Unionen Chef arrangerar för sina medlemmar. Där har han inspirerats av andra chefer om vikten av kompetensutveckling.

– För mig själv har det varit mycket ”learning by doing”. Jag har en nära vän som är chef inom den privata sektorn som jag använder som bollplank. Sedan har jag gått lite kurser här och där. Det är erfarenheten som gör värdet, säger Mikael Bergqvist.

Fakta

Unionen vill att alla medlemmar får kompetensutveckling för att stärka den framtida konkurrenskraften för företaget och för dig som medarbetare.
Som medlem i Unionen kan du få din kompetensutveckling sponsrad.
Läs mer på www.unionen.se 

Fråga SYV