21 okt 2021

351 beviljade YH-utbildningar

IP-Paralegal, Kommersiell drönaroperatör och Virtual Reality-utvecklare är tre nya utbildningar som Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken att starta under hösten 2017 och våren 2018.

Nu är det klart vilka yrkeshögskoleutbildningar som får tillstånd av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta de närmaste åren. Totalt har 351 yrkeshögskoleutbildningar blivit beviljade och kommer förse arbetsmarknaden med kompetens. Flest platser beviljas inom områdena Teknik, Bygg och anläggning, Ekonomi och Vård och omsorg. 

Yrkeshögskolan är den enda utbildningsformen där arbetslivets medverkan är obligatorisk, och det är endast utbildningar till yrken som efterfrågas som beviljas.

– Företrädare för svenskt arbetsliv har stora möjligheter att få den kompetens de återkommande säger att de inte får. Vi hoppas nu att arbetsgivare vill engagera sig i de olika utbildningarna, så att de blir ännu mer relevanta för arbetslivet, säger Jill Thenander, chef för avdelningen för utbildningsfrågor på Myndigheten för yrkeshögskolan.

AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Åtta av tio fick jobb efter yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan växer och lockar fler. Många nya utbildningar inom energi, teknik och miljö dyker upp. Sökfunktion: Hitta din YH-utbildning Fler får jobb inom det område som de har utbildat sig efter avslutad utbildning vid yrkeshögskola än vid universitet och högskola. Förra året hade 8 av 10 av dem som gått en yrkesutbildning fått jobb inom sitt utbildningsområde, senast ett år efter examen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Plugga alternativt

Glöm läroplaner, tentor och lärarledda lektioner. Det finns utbildningar som lär ut på nya, alternativa sätt. Katarina Nilsson pluggar på Hyper Island, där allting baseras på ”learning  by doing” och att utveckla sina egna metoder att lära sig. Katarina Nilsson pluggar eCommerce Business på Hyper Island, en yrkeshögskoleutbildning där allting handlar om att vara i synk med branschen.  Traditi ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-26

Studera ett år – få jobb direkt

Vill du ha ett kvalificerat jobb efter en kort utbildning? Då behöver du inte läsa fem år vid ett universitet. Det finns flera utbildningar på 1 år som leder till jobb. Spana in alla korta utbildningar här!

Läs mer