11 maj 2016

Ny app för att köpa och sälja kurslitteratur

Tycker du att det är svårt att hitta kurslitteratur på nätet? Nu finns en ny app för den som enkelt vill köpa och sälja kurslitteratur, och dessutom vara med och tävla om inspirationsseminarier och böcker av kända inspiratörer.

Nicole Tran har själv pluggat i många år och har saknat ett enkelt sätt att hitta kurslitteratur. Därför utvecklade hon "Studentlitteraturapp", som nyligen kommit ut på Appstore.

– Det finns en uppsjö av webbsidor där man kan köpa kurslitteratur, men det är rörigt, mycket huller om buller och svårt att hitta. Jag tyckte det behövdes en app där allting finns samlat.

För att krydda upplevelsen i appen lite extra har Nicole valt att samarbeta med sex kända inspiratörer, bland annat Anders Haglund och Charlie Söderberg, och studenterna kan tävla om föreläsningar och böcker av dessa inspiratörer i appen.

– Huvudsyftet med appen är att köpa och sälja kurslitteratur. Men jag tycker att studenter behöver inspireras, studielivet får inte bli för enformigt, säger Nicole Tran.

Intresserad av att jobba med att utveckla appar?

Utbildningar inom app-utveckling

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Plugga som en prinsessa

Drömmer du om ett liv i lyx och flärd? Här är utbildningarna för en riktig prinsessa. Prins William har slutligen förklarat att han förlovat sig med Kate Middleton. Men vilken typ av studier lämpar sig egentligen för en blivande prinsessa? På sitt CV kan Kate Middleton exempelvis skriva upp konsthistoria vid University of St. Andrews. Tack vare det blir hon Storbritanniens första drottning med ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Drömjobbet – så blir det ditt

Inredningsarkitekt, polis eller marknadsförare? Här har vi samlat svenska folkets 10 främsta drömjobb – enligt en undersökning från Manpower – och ger dig utbildningarna så att du kan nå dit. 1) Inredningsarkitekt För att förbereda dig kan du läsa naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet och kanske komplettera med designteori eller formgivning innan du söker utbildningen till inredningsarkitekt.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-18

Test: Vad ska du jobba med?

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer