Ny app för att köpa och sälja kurslitteratur

Tycker du att det är svårt att hitta kurslitteratur på nätet? Nu finns en ny app för den som enkelt vill köpa och sälja kurslitteratur, och dessutom vara med och tävla om inspirationsseminarier och böcker av kända inspiratörer.

Nicole Tran har själv pluggat i många år och har saknat ett enkelt sätt att hitta kurslitteratur. Därför utvecklade hon "Studentlitteraturapp", som nyligen kommit ut på Appstore.

– Det finns en uppsjö av webbsidor där man kan köpa kurslitteratur, men det är rörigt, mycket huller om buller och svårt att hitta. Jag tyckte det behövdes en app där allting finns samlat.

För att krydda upplevelsen i appen lite extra har Nicole valt att samarbeta med sex kända inspiratörer, bland annat Anders Haglund och Charlie Söderberg, och studenterna kan tävla om föreläsningar och böcker av dessa inspiratörer i appen.

– Huvudsyftet med appen är att köpa och sälja kurslitteratur. Men jag tycker att studenter behöver inspireras, studielivet får inte bli för enformigt, säger Nicole Tran.

Intresserad av att jobba med att utveckla appar?

Fråga SYV