plugga och jobba heltid
21 jul 2022

Fler vill plugga och jobba heltid

Vill du ta en kurs men samtidigt fortsätta att jobba? Då är du inte ensam. Fler efterfrågar utbildningar med undervisning på tider som gör att man kan behålla sitt heltidsjobb.

Hitta din kurs vid sidan av jobbet:

Sök bland yrkesutbildningar

Sök bland fristående kurser

Allt fler vill vidareutveckla sin kompetens, men samtidigt fortsätta jobba heltid. 

Vi märker ett tryck från yrkesverksamma som vill kompetensutveckla sig vid sidan om sitt jobb, men vill gå en kurs som inte stjäl tid från heltidsjobbet. Det kan handla om att man har fått nya arbetsuppgifter och behöver mer kött på benen, att man vill bredda sig eller gå in på ett nytt spår inom sin bransch, säger Mona Lanneskog, Folkuniversitetet.

Som en följd av efterfrågan ökar Folkuniversitetet i vår antalet diplomutbildningar, där undervisning sker 1-2 kvällar i veckan. Vissa utbildningar är helt nya för att svara på nya behov på arbetsmarknaden. En av de nya utbildningarna är Visual Merchandiser, som tar yrket dekoratör till en ny nivå.

Kunderna är kunniga idag och vet vad de kan kräva. Det räcker inte längre att erbjuda rätt produkt på rätt plats till rätt pris. Nu måste man kunna skapa en miljö som ger en upplevelse och en destination som kunder vill besöka. Det kräver mer av yrkesrollen, dekoratör var ett smalt yrke där man gjorde samma statiska arbetsuppgifter, nu är det en bredare roll där man ska vara kunnig inom fler plan, säger Sofia Andrén, kursledare för kursen Visual Merchandiser.

Senast uppdaterad: 21 jul 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2012-12-10

Han lär oss skriva poptexter i vår

En ny generation av skånska hitmakare ska fostras vid Folkuniversitetet i vår. En ny generation av skånska hitmakare ska fostras vid Folkuniversitetet i Malmö i vår. Carl Johan Lundgren, sångare och låtskrivare i Malmöbandet Vit Päls, leder kursen i poplyrik och han är övertygad om att det bor en textförfattare i oss alla. - Det är klart, så länge man är road av vad man kan göra med språket i komb ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-08-15

Mindful eating – bli medveten i ditt ätande

Vet du varför du väljer att äta? En kurs i Mindful eating tränar dig i att bli medveten om vad, hur och framförallt varför du äter och riktar sig till dig som vill ta kontroll över ditt ätande. Vi tittar närmare på den enda lärarledda kursen som finns i Sverige. Elin Borg driver den enda kursen med fysiska träffar som finns i Sverige i mindful eating.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-02-03

Så tar din kompetens dig till nästa jobb

Din kompetens är vad som gör dig anställningsbar på arbetsmarknaden.  När du löneförhandlar eller söker ett jobb är det viktigt att visa vilken kompetensutveckling du fått exempelvis via jobbet och hur du använt det du lärt dig.– Arbetsgivaren vill ha en så färdig produkt som möjligt, säger Barbro Tidemyr, coach på Unionen. På dagens arbetsmarknad tävlar du ständigt med andra om vem som är mest ...
Läs mer