Allt fler söker sommarkurser

Foto: TT

Det blir allt populärare att gå en högskolekurs på sommaren.

Den 17 mars var sista anmälningsdag till universitetens sommarkurser. Då hade 11 000 perosner sökt kurs vid Uppsala universitet till sommaren 2014. Det är en ökning med nästan 90 procent från förra året då 5 894 personer ansökte.

Även Lunds universitet ser ett ökat intresse för att plugga under sommaren. Drygt 4 500 personer har sökt kurs i  Lund, jämfört med 4 283 året före.

Till de sommarkurserr som Stockholms universitet erbjuder har totalt 12 901personer sökt. Det är en ökning med 17 procent jämfört med förra året.

– En del studenter som inte jobbar väljer att ta sommarkurser för att bredda sig i sina studier och ha studiemedel på sommaren. Den mest populära kursen, Praktisk projektledning, är en typisk breddningskurs som man kan ha nytta av oavsett inriktning. Vi hårdprioriterar i våra utbildningar och det ska inte vara hobbykurser för att lyfta studiemedel, säger Astrid Söderbergh Widding, rektor vid Stockholms universitet.

Ända fram till slutet av april går det att söka de sommarkurser som inte blir fullsatta via så kallad "sen anmälan" på antagning.se.

Läs också

Fråga SYV