11 maj 2016

Gratishjälp med juridiken

Målet: Att fler juriststudenter ska få praktisera sina kunskaper och att tillgängliggöra juridiken för allmänheten. Det var drivkraften när den ideella föreningen Juristresursen skapades tidigare i år.

Juristresursen.se kan du ställa juridiska frågor och få hjälp – helt gratis.

Vi kände att det fanns små möjligheter för juriststudenter i Uppsala att praktisera sina juridikkunskaper. Genom ”Juristresursen” minskar vi glappet mellan studier och arbetsliv och tillgängliggör juridiken för allmänheten, säger Angelica Ström, som tillsammans med Nils Edlund är grundare av de ideella föreningen.

Juridikstuderande som har läst minst tre terminer på programmet jobbar ideellt med att besvara frågorna. I dagsläget är 21 studenter aktiva. För att säkerställa kvalitet i svaren jobbar man i grupp, var och en svarar på frågan och sedan behandlas frågan i grupp.  

Kopplat till projektet finns samarbetspartners, det vill säga yrkesverksamma jurister som studenterna har kontakt med och i efterhand kan diskutera olika frågor.

Nils och Angelica tycker att den största utmaningen under projektet har varit dels att nå ur till dem som behöver hjälp, dels att skapa en organisation som skapar mervärde för alla inblandade.

Vi har insett vikten av att ha en engagerad ledning och att skapa tydliga och konkreta mål för verksamheten. Det har varit viktigt att betona mervärdet för samtliga, som student utvecklas man både på ett personligt och professionellt plan, det blir som en utbildning i sig.

Hitta juridikutbildningen

Sök bland juridikutbildningar i AllaStudiers sökfunktion

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Linnea lever sin musikaldröm

Linnea Larsdotter Mikkelä sökte till muskallinjen på New York Film Academy, och kom in direkt. Nu, efter examen, gör hon så många auditions hon bara kan. Här är hennes tips för att lyckas. Linnea Larsdotter Mikkelä är uppvuxen i Trelleborg men befinner sig just nu i New York.  Hon bestämde sig tidigt för att satsa på musikalbranschen. –      Jag var med i min första u ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-03-11

Mingla rätt på jobbdagarna

Arbetsmarknadsdagen är här och det är äntligen dags att träffa potentiella arbetsgivare. Men hur gör man för att få ut mest av dagen och göra ett avtryck? Vi träffar två experter som tipsar.  Sofia Nordström, Coordinator student relations på Deloitte besöker ofta arbetsmarknadsdagar för att träffa studenter.  Hon tycker att man ska tänka på en arbetsmarknadsdag som ett mingeltillfälle och i ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Tips i väntan på studiemedlet

Sista delen av sommaren är tuff ekonomiskt för alla, men kanske tuffast för studenterna. Vi tipsar om hur du får studiemedlet så snabbt som möjligt och hur du klarar tiden fram till dess på bästa sätt. Ska du plugga i höst och har spenderat sommarpengarna vid det här laget? Det finns vissa saker du kan göra för att snabbt få CSN-pengarna och klara de sista veckorna fram tills dess.
Läs mer