18 okt 2021

Våga vägra hängmattan

Tillhör du skaran som slappnar av mest när du får aktivera dig? Utbildningssverige sjuder av kurser även under sommaren ­– för dig som vill vägra hängmattan.

Storstäderna sjuder av kurser

För den som vill stanna i stan finns massor av alternativ. Folkuniversitetet är en stor kursarrangör med kurser under hela sommaren. Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder till exempel 489 sommarkurser inom alltifrån drama, konst, språk och hattillverkning till dans, Aktiekunskap och Wordpress.

Skrivarkurser populära

Några som stärker upp sitt utbud under sommaren är Skrivarakademin som är en del av Folkuniversitetet. Inga-Lina Lindqvist som är lärare för kursen ”Att skriva sitt liv” ser att många av sommarens deltagare väljer att fortsätta sin skrivarutbildning under hösten.

– Aldrig har behovet av att uttrycka sina erfarenheter i skrift varit större än nu. Jag tror att det brinnande intresset av att formulera sina tankar i ord är en viktig del av den personliga utvecklingen, säger Inga-Lina Lindqvist.

Folkhögskolor för en somrig upplevelse

Vill du uppleva en lantlig och lugn miljö samtidigt som du får göra något kreativt och träffa intressanta människor? Folkhögskolorna satsar stort på sommarkurser, de ligger oftast på landet och man bor och äter på skolan. 755 träffar får man upp när man söker på sommarkurser på folkhogskola.nu. Kurserna är oftast inte mer än en vecka långa och de allra flesta har lediga platser kvar, där man kan ansöka fram till kursstart.

Relaterat

Sommarkurser ett kul alternativ på semestern

Lär dig att må bra i sommar

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Nu vill vi jobba med skönhet

Industrin för att förbättra sig blir bara större. Det märks inte minst på Nyföretagarcentrum vars siffror visar att år 2004 startades 14 nya företag med inriktning på skönhetsvård – 2010 var siffran 167. Det visar siffror som SVT tagit fram inför starten av tv-programmet ”Skönhetsbubblan”. – Det är en allmän trend med efterfrågan på att lägga mer och mer pengar och värde på sin kropp, sitt utseend ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-11-11

Mässan som tar dig framåt

Över 120 utställare finns på plats när mässan Kunskap & Framtid öppnar på Svenska Mässan på torsdag, för alla som är sugna på att utbilda sig. Nytt för i år är ett kreativt torg där man kan få bättre inblick i vad utbildningar inom konst, design, hantverk och mode kan leda till. Ingenjörsutbildning i Luleå, läkarprogram i Ungern eller pilotutbildning i Norge?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Till högskolan – via landet

Öland eller Mora i höst? Folkhögskolor har massor av lediga platser. För den som behöver skaffa behörighet till högskola är det ett alternativ till Komvux.

Läs mer