Våga vägra hängmattan

Foto: Freeimages.com

Tillhör du skaran som slappnar av mest när du får aktivera dig? Utbildningssverige sjuder av kurser även under sommaren ­– för dig som vill vägra hängmattan.

Storstäderna sjuder av kurser

För den som vill stanna i stan finns massor av alternativ. Folkuniversitetet är en stor kursarrangör med kurser under hela sommaren. Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder till exempel 489 sommarkurser inom alltifrån drama, konst, språk och hattillverkning till dans, Aktiekunskap och Wordpress.

Skrivarkurser populära

Några som stärker upp sitt utbud under sommaren är Skrivarakademin som är en del av Folkuniversitetet. Inga-Lina Lindqvist som är lärare för kursen ”Att skriva sitt liv” ser att många av sommarens deltagare väljer att fortsätta sin skrivarutbildning under hösten.

– Aldrig har behovet av att uttrycka sina erfarenheter i skrift varit större än nu. Jag tror att det brinnande intresset av att formulera sina tankar i ord är en viktig del av den personliga utvecklingen, säger Inga-Lina Lindqvist.

Folkhögskolor för en somrig upplevelse

Vill du uppleva en lantlig och lugn miljö samtidigt som du får göra något kreativt och träffa intressanta människor? Folkhögskolorna satsar stort på sommarkurser, de ligger oftast på landet och man bor och äter på skolan. 755 träffar får man upp när man söker på sommarkurser på folkhogskola.nu. Kurserna är oftast inte mer än en vecka långa och de allra flesta har lediga platser kvar, där man kan ansöka fram till kursstart.

Relaterat

Fråga SYV