21 okt 2021

Skriv erotiska texter och lägg in surkål

Lär dig att skriva erotiska texter utan klyschor och pinsamheter, eller hoppa på en kvällskurs i "gör-det-själv"-anda och lär dig att lägga in surkål.

Ett säkert tecken på att hösten står för dörren är dunsen på hallmattan när studieförbundens kurskataloger dimper ner. Utbudet av studiecirklar lockar med en höst i förkovrans och folkbildningens tecken och i år finns flera nyheter.

ABF i Stockholm erbjuder exempelvis en kurs i samarbete med RFSU om sexualitet. Den riktar sig till föräldrar som har barn hemma.

– Cirkeln heter sex och föräldraskap och ar upp utmaningar kring den egna sexualiteten, och hur man kan hjälpa sina barn att utveckla en positiv sexualiet, berättar Jessica Bäckman, handläggare på ABF.

Kursen leds av en legitimerad psykolog och sexualupplysare. Annars ligger klassiker som språk, konst och hantverk högt i kurs hos ABF.

Folkuniversitetet i Malmö satsar också på sex, men i en annan tappning: här kan du lära dig att skriva erotiskt utan att det blir vare sig sexistiskt eller övermättat blommigt och poetiskt. Kursen hålls på distans, i kurspresentationen förklarar cirkelledaren att det kan vara ett bra format för just den här kursen – den som skriver om sex kan känna sig extra naken och då är det skönare att sitta bakom sin datorskärm hemma.

Populära kurser

Studiefrämjandet: Här toppar släktforskning listan över de populäraste cirklarna i Sverige. Gitarr och yoga kvalar in på andra och tredje plats.

Medborgarskolan: Satsar på "Do-it-yourself"-temat och erbjuder kurser i hur man syr en egen klänning, gör surkål eller gör vad man kallar en "slow selfie"- ett tecknat självporträtt

TT

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Våga vägra hängmattan

Tillhör du skaran som slappnar av mest när du får aktivera dig? Utbildningssverige sjuder av kurser även under sommaren ­– för dig som vill vägra hängmattan. För den som vill stanna i stan finns massor av alternativ. Folkuniversitetet är en stor kursarrangör med kurser under hela sommaren. Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder till exempel 489 sommarkurser inom alltifrån drama, konst, språk och h ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-14

5 pluggtips från Allakando - Privatundervisning, kurser & läxhjälp

Vi på Allakando jobbar dagligen med läxhjälp och vi måste erkänna att vi älskar plugg – att få lära oss nya saker och att utvecklas som personer. Här kommer våra bästa pluggtips!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-18

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans!

Läs mer